1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

521662 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2061453

Sv: Silly Season 2020-2021
KniveN: Om du jämför var Brattström var i början av förra säsongen och vart Johansson är nu skulle jag säga att det är ett uppköp.

Johansson har gjort en säsong som förstaslips, i HA för Mora 15/16, då med 91,7%. Jämfört med Brattström som inte hade en enda seniorsäsong som etta i ryggen.

Rätt bra stats senaste säsongerna i SHL med ~20 matcher per säsong. Ser det som att Johansson har mycket bra förutsättningar för att vara top 3 målvakter i HA.
+6
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Man kan väl likna det hela med en rekrytering i det ”vanliga livet”. Vi tappar en ung stor talang som utbildats inom organisationen och som går vidare till ”nya utmaningar”, samtidigt som vi värvar en mer erfaren medarbetare som befunnit sig i en större och mer utvecklad organisation men vars möjlighet att ta ytterligare steg i sin tidigare miljö var begränsad. Med lite enkel matematik bör detta innebära en klar kompetenshöjning.

Vad som sedan blir ”bäst” är ju omöjligt att säga, men Johansson kommer in med jävligt värdefull erfarenhet. Han kommer även från ett bottenlag i SHL till ett topplag i HA för att få en större roll. Det finns så många faktorer i detta, men jag kommer bli överraskad om vi inte ser detta som ett uppköp när vi summerar säsongen nästa vår.
+9
Kommentera