1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577875 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2069457

Sv: Apropå nånting...
sargad: Med risk för att vara tjatig. Det är inte förbundet som beslutat, de har inte varit inblandade alls i fördelningen. Det är klubbarna själva som gemensamt kommit fram till det. Det låter som att det var i samförstånd, men det är klart att det kan ha varit högt i tak under diskussionen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
J F K: Med tanke på skillnaden i pengar har man helt klart räknat med fler garanterade hemmamatcher för Björklöven och Modo då de oavsett utgång fått spela vidare efter allsvenska finalen. Troligast lades ett snitt av hemmamatcher mellan vinnarens match mot SHL och förlorarmatchen. Då blir det ca 2-2,5 matcher extra per lag förutom allsvenska finalen där bägge lagen var garanterade 2 hemmamatcher(varav Björklöven spelade en med publik).
De sex som var med i slutspelsserien fick nog bara sina kvarvarande matcher där de spelade hemma inräknade.
För Timrå var det i så fall 2 matcher.
Modo ca 4-4,5 match
Björklöven 3-3,5 match

Sen med viss koppling mot kostnader så känns fördelningen ganska logisk kan jag tycka.
Men sen vill man naturligtvis alltid ha lite mer och gärna på bekostnad av Modo... 😂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J F K: Så kan det såklart vara, sedan har det ju kommit en massa SHL-beslut genom åren som också varit i ”samförstånd” men beroende på vem man frågar så verkar det ju som att samförståndet är tydligare för t.ex. Färjestad och Frölunda än vad det har varit för lag som Karlskrona, Mora, Oskarshamn mfl.
Kommentera