1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582369 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2100575

Sv: Apropå nånting...
Knylan: jo du har ju en poäng där. Vi hade ju några fler lirare som skrev på för HV71 mitt i brinnande kval mot KHK (kanske inte exakt samma läge) och dom hade nog välkomnats med öppna armar tillbaka.

Den här branschen kanske inte riktigt tillåter att man är småsint men jag tycker det smakar lite beskt att agera ”räddningsplanka” åt Olofsson. Förhoppningsvis kommer han tillbaka med en annan attityd och en nyvunnen lojalitet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Precis, och även om det inte är helt jämförbara lägen (precis som du skriver) så är det lite annat med en så pass ung spelare som Olofsson fortfarande är. Sen såg det inte bra ut att det dök upp uppgifter om att han sajnat med SAIK i det läge vi var, det säger jag ingenting om. Men det kan finnas andra faktorer också, som att Montreal lagt sig i det hela, t.ex.

Räddningsplanka eller inte, han klev nog upp på en lite för hög nivå sett till var han var i sin utveckling och blev till råga på det skadad och missade halva förra säsongen, dessutom missade han JVM på det. Rörigt värre, och inte det minsta optimalt i den där åldern. Nu är han, som 20-åring (återigen, åldern är väsentlig), inne på sin fjärde säsong inom seniorhockeyn och har fått uppleva väldigt mycket. När han och Hållander kom upp så var JO en centertyp av den riktigt klassiska skolan och surret kring honom från Canadienshåll var åtminstone under hösten 2018 att de inte fattade hur de lyckades plocka honom så sent som i andrarundan.

Med tanke på att Lundin (än så länge) är den enda av kvarvarande centrar som visat på offensiv jämnhet så kan Olofsson bli en riktigt bra förstärkning, bara han får lite tid att få ordning på kropp och skalle. Blomman och Liljewall bidrar lite smått oroväckande lite på den fronten, om man ska hårdtolka Jimmys statistiska sammanställning över forwards i senaste Timråpodden.
Kommentera