1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582345 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2101343

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Nu kanske du menar hur hans skridskoåkning utvecklats men inte minns jag att Olofsson varit nå särskilt snabb på rören.

Däremot har han ett bra spelsinne och hamnar ofta på bra ytor samt har en jäkla förmåga att komma ur kampsituationer med puck utan att vara särskilt fysisk.

Något som jag förväntar mig att se (om han blir klar för oss) är att han börjat jobba klart situationerna på banan, en detalj som många ”stjärn-juniorer” får problem med på seniornivå, Olofsson är inget undantag, Dahlén är en annan som fått/får jobba en hel del på detta.

Sen får vi se vad några år på nacken gjort för avvägningarna på isen för Jacko
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Snabb är nog kanske att ta i, men han var så tidigt utvecklad rent fysiskt att det fanns någon form av kraftfullhet där redan som 17-åring. Det tycker jag man kan se bland de där highlightsen, att det i stort sett räckte för honom att trycka ifrån och så kunde han skapa stora ytor för sig själv (vilket du också är inne på). Sen var han väldigt ojämn i det, och allt gick nog samtidigt väldigt snabbt. Inte minst när han skulle vara en ordinarie center i SHL (i ett bottenlag) redan som 18-åring. Han och Hållander kanske befunnit sig lite längre fram om vi chillat lite och lirat kvar i HA minst en säsong till.

Ja vi får se nu. Ekvationen borde ha goda möjligheter att falla väl ut, kan jag tycka. Kurvan har planat ut för JO men han har samtidigt befunnit sig i en hårt konkurrensutsatt miljö och fått möta tufft motstånd. Konserverar han den erfarenheten och tar med den ner på HA-nivå igen (till ett ännu bättre lag än det vi hade 17/18) så vore det nästan ologiskt om det inte lossnar för honom. Om han nu håller sig skadefri, det vill säga. Kollar man återigen på det där klippet så är det ju ingen gåta att han drabbats av skador senare under karriären.
Låst ämne