1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2102106

Sv: Apropå nånting...
Dundee: Sunda reflektioner och åsikter. Helt klart.

Stänga serien till förmån för hälsan; absolut. Den är större än ett avancemang, ett SM-guld och ett hattrick i den där sista avgörande matchen. No doubt.

Men stänga ur ett ekonomiskt perspektiv. Näe, va? Vad är det som skulle göra att klubbarna tjänar på det? Vissa rörliga kostnader skulle försvinna, yes. Kostnad för resor och hotell bland annat. Men utöver det kvarstår ju alla stora kostnader; löner (spelare, ledare, administrativ personal, vaktmästare, tandläkare, läkare, videocoacher osv...), försäkringar, pensionsinsättningar/arbetsgivaravgifter och driftskostnader. Så ur ett ekonomiskt perspektiv har jag svårt att se hur man kan rättfärdiga en stängning.

Skulle det däremot visa sig att elitspelare inom hockeyn verkligen - och verkligen - bidrar till att öka samhällssmittan på grund av att dom gör sitt jobb tycker jag inte att det finns något att fundera på. Stäng - oavsett vilket lag som leder eller ligger sist.

Men så länge skolor, Birsta city, Berners, Burger King och Lekia har öppet ser jag inget konstigt att hockeyspelare får gå till sitt jobb.

Felet man gjorde var att man startade säsongen utan att ha en plan för utbrott. Är det rimligt att skjuta på matcher när antalet matcher blir många? Hade det varit bättre att gå ut med att det blir WO om man har smittan i laget som gör att man måste ställa in? Jag har ingen jävla aning, faktiskt. Men det känns lite som att man drog igång säsongen och hoppades på det bästa och blundade för det scenario man är i nu.

Eller så bestämde man att skjuta på matcher var det absolut bästa alternativet. Va fan vet jag? Vad vet vi vanliga dödliga?

Jo; tvätta händer, håll avstånd, stanna hemma vid minsta symptom och jobba hemifrån i den utsträckning möjlighet finns. Och det kan vi väl alla vara överens om är jävligt svårt för hockeyspelare?

P.s; ursäkta långt och möjligtvis svamligt inlägg d.s.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Nej, vi vanliga vet ju inte hur det fungerar med allt, helt klart. Skulle vara intressant att veta hur det fungerar med permitteringar och så vidare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Du är en av få hockeysnackare som svamlar bra.

Klockrent inlägg, lite Tegnellvarning, men bara positivt
Kommentera