1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577962 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2101857

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Jag är absolut emot att stänga ner samhället totalt. Tycker det är vi folket som måste börja kunna göra rätt och följa dom råd som ges.

Ska vi övergå enbart till sporten så hur man en vrider och vänder på allt kommer det ej bli rättvisa för någon tyvärr. Men som läget är nu så blöder klubbarna rejäla pengar och jag ser ju hellre att min klubb finns kvar i framtiden en att dom går i konkurs. Är lösningen att rädda klubbarna från konkurs stänga ner serien så tror jag de flesta innerst inne kommer tycka det alternativet är bäst. Sedan kan man ju försöka hitta lösningar som pausa ligan 1 månad och kolla av hur det hela utvecklar sig men fortfarande tickar det pengar för klubbarna. Eller så spelar man klart säsongen och hoppas på att man överlever. Alla vill ju såklart det ska avgöras på sportsliga gunder det är ju det sport handlar om men vad är vi beredda att offra?

Många här inne verkar tro man är någon idiot som hatar Timrå och därav vill stänga ner skitsnack blir så trött på vissa av er samma gäller i våran bok speciellt i våras. Här handlar det inte om någon sport för mig längre hälsan familjen mina vänner går före hockey laget jag följer och kräver det att laget ska missa chansen att kvala uppåt så får det väl vara så, för mig kommer alltid det andra som pris 1.

Och tror det är många som skriver här i både Timrås och Modos forum som bör koppla bort hockeyn och se det på ett annat sett. Ingen vet vad den bästa lösningen är utan det vi kan göra är att följa råden som vi får av regeringen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Dundee: Sunda reflektioner och åsikter. Helt klart.

Stänga serien till förmån för hälsan; absolut. Den är större än ett avancemang, ett SM-guld och ett hattrick i den där sista avgörande matchen. No doubt.

Men stänga ur ett ekonomiskt perspektiv. Näe, va? Vad är det som skulle göra att klubbarna tjänar på det? Vissa rörliga kostnader skulle försvinna, yes. Kostnad för resor och hotell bland annat. Men utöver det kvarstår ju alla stora kostnader; löner (spelare, ledare, administrativ personal, vaktmästare, tandläkare, läkare, videocoacher osv...), försäkringar, pensionsinsättningar/arbetsgivaravgifter och driftskostnader. Så ur ett ekonomiskt perspektiv har jag svårt att se hur man kan rättfärdiga en stängning.

Skulle det däremot visa sig att elitspelare inom hockeyn verkligen - och verkligen - bidrar till att öka samhällssmittan på grund av att dom gör sitt jobb tycker jag inte att det finns något att fundera på. Stäng - oavsett vilket lag som leder eller ligger sist.

Men så länge skolor, Birsta city, Berners, Burger King och Lekia har öppet ser jag inget konstigt att hockeyspelare får gå till sitt jobb.

Felet man gjorde var att man startade säsongen utan att ha en plan för utbrott. Är det rimligt att skjuta på matcher när antalet matcher blir många? Hade det varit bättre att gå ut med att det blir WO om man har smittan i laget som gör att man måste ställa in? Jag har ingen jävla aning, faktiskt. Men det känns lite som att man drog igång säsongen och hoppades på det bästa och blundade för det scenario man är i nu.

Eller så bestämde man att skjuta på matcher var det absolut bästa alternativet. Va fan vet jag? Vad vet vi vanliga dödliga?

Jo; tvätta händer, håll avstånd, stanna hemma vid minsta symptom och jobba hemifrån i den utsträckning möjlighet finns. Och det kan vi väl alla vara överens om är jävligt svårt för hockeyspelare?

P.s; ursäkta långt och möjligtvis svamligt inlägg d.s.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dundee: Lind (MP) förklarar att olika rekommendationer finns för olika idrottsnivåer.

– Det är viktigt att barn- och ungdomsidrotten får hålla i gång men äldre ungdoms- och vuxen idrott bör undvikas helt. Gällande den yrkesverksamma elitidrottens matcher får de fortsätta. Men det gäller att smittskyddskrav följs, säger Amanda Lind (MP).

Hon förklarar att regeringen har tät kontakt med bland annat Riksidrottsförbundet.

– Och det ska vi fortsätta ha. Det kommer innebära hårda konsekvenser och det kommer behövas mer stöd åt elitidrotten.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dundee: Nu är inte jag helt säker på hur uppsägningar funkar inom hockey men det är knappast så att du kan sparka alla spelare och sluta betala deras lön direkt.

Sedan är det ju så att samhället inte har stängt ner. Många företag går på knäna men man lägger ju inte ner för det. Där jag jobbar är det inget hemarbete, dåliga möjligheter till social distans och jag träffar nog på en 300-400 olika människor varje dag. Jag är inte heller gömd bakom någon glasskiva eller något visir. Jag har inget samhällsviktigt arbete heller men måste utsätta mig för potentiell smitta 8 timmar varje dag. Jag kan såklart säga upp mig, men då har jag inte råd att bo kvar där jag bor. Varför ska då just ishockeyspelare få yrkesförbud och inte alla som inte har samhällsviktiga yrken?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dundee: Jag tror faktiskt att de klarar av att köra säsongen, finns många dagar att spela igen uppskjutna matcher. Ekonomiskt vet jag inte om de gör någon större skillnad, stänger man ner på obestämd framtid så måste ju alla kontrakt brytas så då står alla lag utan spelare. Det vi supportrar kan göra är faktiskt att stödja våra lag så de får in pengar och kunna fortsätta.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dundee: Allt prat om att stänga ner. Lägg ner Timrå istället. Tratten kör ju ändå hemkörningen från lagret på Skönsmon. Finkel, han har fastnat framför TextTV och sidan 360.
Kommentera