1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581472 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2109332

Sv: Apropå nånting...
KniveN:

Nej det är du som gör jämförelsen, det är ju du som vill vaccinera hockeyspelare först inte jag. Det är inget annat än egoistiskt tänkande. Klart riskgrupper och de som jobbar i samhällsfunktioner ska ha vaccin först och som exempel tycker jag att vanliga arbetare som ser till att driva runt ekonomin i detta land är viktigare.

Min poäng är att det finns ingen rimlighet i att vaccinera hockeyspelare först, visade bara på att ekonomin är en icke fråga och inte ett argument för att vaccinera dem först som du ville ha det till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag jämför en "arbetare" med ett proffs, du jämför hockeyligorna med vad alla företagens permitteringar kostar vilket är helt orimligt.
Vart har jag skrivit att proffsen ska vaccineras först? Har ju även förtydligat det, om det ska gå att diskutera så måste vi ju prata om samma sak.
Fast vanliga arbetare drar ju inte runt ekonomin mer än proffsen som skattar mer. Som du nog har märkt så sprids corona snabbt när någon i ett hockeylag får det, är det då inte effektivt att vaccinera dessa ur spridningssynpukt? Mindre spridning är ju bättre för ekonomin. Att få in corona i ett hockeylag under slutspelet är ju katastrof, inte samma katastrof att få in corona i ett företag då det inte sprids på samma sätt samt att många kan jobba hemifrån, både med och utan corona. Sen är det ju så klart inte PK att prioritera proffsen före random arbetare. Även om det är en liten sak så är det ju fler som kommer påverkas i positiv bemärkelse om hockeyn kan spelas, speciellt när många har en så tråkig vardag just nu. Förtydligar igen att sjukvården osv så klart måste vaccineras först.
Kommentera