1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581625 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2119375

Sv: Apropå nånting...
På tal om någonting helt annat...finns det några vettiga förklaringar till att HV 71 sladdar i SHLtabellen? Trodde de hade en ruskig kassa att ösa ur. Alla lag har väl problem nu med covidekonomin. Men ändå...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Intressant fråga det där. Tycker det framgår rätt tydligt sett till vilka lag som ligger i botten i SHL nu att samtliga är klubbar som haft det stökigt på ledarfronten på senare år. Sedan HV sparkade Lindbom så har det väl bara gått utför också. Att Oskars ligger där de ligger nu (trots förlustrekord) beror ju enbart på att lagen under har gått ännu sämre.

Nubben har vid ett flertal tillfällen påpekat hur SHL fortsätter att få allt mer pengar, men att produkten av det snarare blir att man betalar större summor för samma dynga, inte att totalprodukten blir bättre. Åtminstone har jag utläst det han sagt enligt den bilden. Vinnarna är de som hållit samma linje i flera år. Framgång är svår att köpa helt enkelt, om det saknas en tydlig linje i föreningen i övrigt. Saknas den linjen så förstår varesig supportrar eller sponsorer vad som pågår heller, med en orimlig kravställning som följd. Kräftgång ska kompenseras med ”sparka/värva!!”, precis som att tex Brynäs fullständigt bedrövliga underliggande siffror (vilka i SHL är nästintill helt överensstämmande med hur tabellen ser ut) kommer hjälpas av ett en enskild chansvärvning mitt under säsong.

Vissa klubbar gräver sin egen grav och så länge det pågår finns det synnerligen goda chanser för en klubb som vår att smyga in bakvägen tror jag. Trots att en etablering lär ta flera år så finns det några klubbar i SHL nu vars kurvor pekar i fel riktning (med bristande självinsikt dessutom), då kommer det säkert kunna gå att för vår del hålla oss flytande med en ”bra grupp” och de där värdena som nämns i positiva ordalag runt TIK just nu.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Har sett ett par matcher med dem i år och spelet har verkligen inte klaffat, defensiven i synnerhet.
Kommentera