1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580500 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2134056

Sv: Mora IK - Timrå IK 2021-01-24
hockey_21: ska vara det då
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - Timrå IK 2021-01-24
Men, hörrni. Senaste 7 matcherna: 21 poäng, 31-9 i målskillnad. Trots överlägsen serieledning, 4 senaste borta, täta matcher, förstebacken skadad, 2e backen borta i dom två svåraste...gälet. Att säga att man är trygga i sitt spel och vad man kan prestera är årets understatement.

Nästan lika sjukt är hur BIK tuggar på där bakom. Också 7 raka, 23-6 i målskillnad. Kollade delar av deras matcher mot KIK, och dom har fått ihop det bra. Inte minst bakåt. Nu blev det oväntat jämnt, men spelmässigt var det inget snack. Fortsätter dom så här blir det huvudkonkurrenten i slutspelet. Löven ska ha bra utväxling på sina senaste (men knappast sista) jänkare om dom ska hota på allvar. Just nu skrämmer dom inte ett skit.

Blir intressant att se vad som kommer att värvas. Lite delikat läge. Lindelöf lär få fortsatt kontrakt, och det känns ok. Han har sidor i sitt spel som är svårt att inte gilla. Samtidigt är han klen i man-man-dueller. Ska man göra något mer åt backsidan vore en defensiv, hård ingen-jävel-över-bron önskvärd.
Men: det totala försvarsspelet (med forwards inräknade) har gått framåt som faen sedan före jul. Det gör faktiskt behovet av (mer) individuell spetskompetens på backsidan mindre.

Framåt, då? Någon lär man så klart plocka in. Frågan är om man vågar plocka in offensiv spets (vilket skulle vara jävligt mysigt om skador/coronahelvetet spökar till det, men som kan stöka till det med nuvarande hierarki), eller om man nöjer sig med nyttig allround-gumma a'la Madsen/Blomman? Något El Nubbo garanterat brottas med.

Skönt då att vi har hockeysveriges bästa sportchef. Oavsett spelartyp eller vem/vilka det blir är jag övertygad om att karaktären kommer att vara rätt. Passa in i gruppen, acceptera sin roll, vara beredd att ta ansvar.
Bara att göra som man numer gör när det är match: luta sig tillbaka och nöjt se vad som händer.

Hockeylivet är heeelt ok just nu. (Pepparpeppar utav helvete)
Låst ämne