1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2135503

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Har tidigare aldrig haft något emot löven och absolut inte deras supportrar men det som gör att jag verkligen inte unnar dom någonting alls är att dom i nuläget står för en massa saker som är svårt att respektera.

Man vill inte se en klubb köpa sig framgång med hjälp av kortsiktiga spelarkontrakt där spelarna skiter i klubben. Det är samma med Malmö på 90-talet, Växjö osv. Dom klubbarna förstör illusionen av att hårt jobb lönar sig. Dessutom är det ju, som i lövens fall, också något som kör juniorverksamheten i botten. Sen är det ju inte bara en massa nya legoknektar IN, lika många får bryta sitt kontrakt och leta nytt jobb, dom får 5 matcher på sig att leverera och sen är dom rökta. Schysst anställningstrygghet. Härliga referenser man får där.

Jag tycker det är fullt logiskt att man ogillar ett sånt upplägg. Det är som att man jobbat och slitit på sitt första jobb för att ha råd med en bil och sen kommer nån välvillig gubbe och köper en BÄTTRE bil åt ens polare. Kan man klandras för att man hoppas att motorn ska haverera på den bilen då?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Glöm inte dyksälskapet, våra tveksamt bortdömda mål förra säsongen och jumbotronskandalen mot Mora.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Nu ska man inte säga att Björklöven inte har någon juniorverksamhet, det är väl bara titta på V-bottens tv-pucklag. Men sedan är ju frågan vad som menas med juniorverksamhet, är det att fostra spelare från att de är 6-7 år gamla eller att ungdomar går vidare vid 12-13 års ålder. Det verkar ju som de flesta i Umeå börjar i Teg men går vidare till löven vid 12-13 års ålder.

www.swehockey.se/Distrikt/vasterbottensishockeyforbund/Nyheter/Egnanyheter/TV-pucklagetkillar2020
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle:

Lite så ja, instämmer.

Lustigt också när dom snackar om att deras lag innehåller egenfostrade spelare, vad jag vet fick Possler, Grundström, Ottosson, Eriksson sin utbildning i andra klubbar främst.

Märkligt att en klubb och fans som var konkursmässiga för ca 1-2 säsonger sedan inte lärt sig mer om ödmjukhet.

Står för det jag tycker om löven och de skribenter som håller till här (sedan finns det såklart en stor massa utanför detta som är som vilka andra supporters som helst och helt ok).

Möts ni i en final så kommer jag såklart hålla på Timrå då jag betydligt lättare kan relatera och respektera det ni står för. En bra ungdomsverksamhet som svensk hockey har nytta av och haft nytta av, bygger ett lag med små medel, duktiga på att utveckla spelare som kört fast i sin karriär och sätta fart på dessa.

Dvs motsatsen till det löven står för och visar upp, därför är det väldigt lätt att väja sida i finalen även om det innebär att man hoppas att länsrivalerna går upp till SHL. Men fördelen att ha Timrå i SHL är att ett avancemang kommer kännas ännu bättre, då får vi äntligen derbyn i högsta serien som vi längtat efter. Vem vill inte uppleva stämningen från 05,06,07,08 igen?

Sedan är det såklart alltid roligt att se en storfavorit fall och vilka konsekvenser detta får, klarar löven att bygga om och bygga upp igen, vill sponsorerna fortsätta att pumpa in pengar en tredje säsong? Spännande frågor som vi gärna vill få ett svar på.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle:

Dock så är de flesta av våra spelare kvar och vill
vara kvar i föreningen.

Det spelar väl ingen större roll vart spelarna är ifrån?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Exakt! Och vad händer om dom skulle gå upp? Ska dom köpa sig ett nytt lag då? För legoknektarna dom har spelar ju inte i ha för att dom vill, dom gör det för att dom inte platsar högre upp!
Kommentera