1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2140806

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Knylan: kul som fan med back-to-back mot Löven i just detta skede av säsongen. Timrå fullpumpade med självförtroende och trygghet i spelet, mot ett Löven som haft det rejält kämpigt dom senaste 25 omgångarna.
En del av problemen härrör sig så klart till målvakts-kaozet, där Poulin haft en närmast osannolik förmåga att lyckas skada sig. Reserv-jänkarn blev ingen hit, och inte Mantler heller. En sannolikt tätare Poulin kommer nog ge lite av den trygghets-mojo som Löven red på så framgångsrikt i fjol.

Och nya jänkare har värvats. Och finne. Återstår att se om dom lagar läckorna i skrovet eller om det blir Leksands-tyskar Revisited. Det har sett rätt rörigt och lite disharmoniskt ut under hela säsongen, så ytterligare ett par pjäser som ska röra om i hierarkin och sno istid känns lite risky.
Kenttä vibbar lite Nubben-i-Götlaborg just nu. Ständig handpåläggning och spammande av go-to-moves och quick-fixes för att komma ur dödlägen. Han är ett geni om det funkar, med tanke på hur det gick för Kung Nubben och hur såna här hagelbrakar-lösningar brukar falla ut.

Båda lagen lär komma taggade och vilja sätta sig i respekt. Kan Timrå växla upp i intensitet? Grundspel, självförtroende och individuella skillz har gjort att vi bara matat av 3-poängare under (senaste) vinstsviten, trots att man gått på typ 80% av max. Nu lär man tagga upp, och då är frågan om man samtidigt lyckas behålla kylan och tålamodet. Blir det en slugger-fest med 40-skotts shootout/perre tror jag Löven trivs och kan profitera. Blir det fortsatt bra avvägningar med resolut forechecking och intensivt, enkelt försvarsspel så...lär Löven få det jobbigt.

Undrar om inte det bästa utfallet på dom här matcherna är en seger/en förlust? Två förluster blir jobbigt, då börjar fjolårsspöket ställa till det mentalt. Två stycken odiskutabla segrar, då finns risk för avslappning. Kan vara bra med en lagom hård örfil som får det att brinna till lite i ögonen på spelarna när dom förbereder sig för slutspel.

Well well. Pirr-fredag it is. Bring it on!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Bragd-Birger: Klart spännande helg där vinst i minst en av matcherna känns som ett måste.
Har en känsla av att Löven kommer bränna allt krut på kvällens match och vi får ta revansch imorgon.
Sedan lär det väl i vanlig ordning bli efterspel från Lövens ledare, spelare, lokalmedia samt supportrar oavsett utgång på matcherna.
Vinner dom har "superklubben visat var skåpet ska stå" och förlorar dom blir det troligtvis som vanligt med gnäll på domare och annat som alltid är den primära orsaken vid förluster. Beror aldrig på att andra laget var bättre.
Där är jag stolt över att hålla på en förening som utstrålar ödmjukhet utåt.
Freddan, Nubben eller vår lokalmedia skulle aldrig bete sig dåligt efter en förlust.
Låst ämne