1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581347 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2154710

Sv: Apropå nånting...
Lub: Det finns inte på kartan att de stänger SHL i år igen. Det vore helt fel när lagen nu har spelat nästan hela säsongen. Förra året kom pandemin i slutet av säsongen och slog hårt. NU har vaccineringen börjat och allt talar för att det blir ett bättre läge när vi kommer in i våren som också hände förra året i maj/juni. Läget måste bli riktigt dåligt med många lag som inte kan spela sina matcher pga sjukdom för att de ska överväga en stängning anser jag.Timrå är värda att gå upp i år oavsett!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Vadå finns inte på kartan? Vadå allt talar för det?

Vaccinationen är otroligt saktfärdig och kantas av förseningar, ganska uppenbart att det kan fortsätta kantas av förseningar. Jag har då ingen större tilltro att det skulle fortskrida smärtfritt (se testning, se tidigare förseningar i vaccinationsplan). Dessutom sker det ju i faser, det är inte som att de personer som driver smittan är de som vaccineras nu.. och det dröjer till den vaccinationsfasen..

Jag är snarare orolig för en ordentlig tredjevåg där brittiska/valfri annan mutation leder anfallet - de mutationer som är av den mer smittsamma arten.

Se bara hur alla Svenssons nu drar till fjälls som om det vore ett helt vanligt år och sportlov. Stockholmarna sticker nästa vecka. Stockholm är den region som för övrigt uppvisat bland den sämre utvecklingen vad beträffar smittoökning den senaste tiden. Very nice. Hål i huvudet.

Ta inget för givet och håll i hatten, läget kan faktiskt bli riktigt dåligt så till den grad att många lag inte kan spela sina matcher. Schemat har ju tajtats till redan som det är.

Jag hoppas att man har tänkt på det här inför säsong och att det finns en plan, för ja, visst, det är annorlunda i år jmf med förra säsongen. Men att helt avfärda ett scenario som att det inte finns på kartan - du gör nog gott i att ha med det i kalkylen som en eventuell risk ändå.

Har man kommunicerat något utåt från ligan/ligorna hur man eventuellt hanterar en ökad spridning? Eller har man bara startat säsongen och tar det ad-hoc? Idioti i det senare fallet..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Det vore alltså helt fel den här säsongen för att vi NÄSTAN spelat alla seriematcher? Förra säsongen stängde de ner när alla 52 matcher i grundserien var spelade samt två stycker finalmatcher.
Kommentera