1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580477 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2155771

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: Så jävla lyxigt det blev ändå, att backsidan som var ett stort frågetecken och befarad akilleshäll nu plötsligt är ett smörgårdsbord där man har svårt att välja.
Tre faktorer: Albin Carlssons sinnessjuka utblomning (allt som krävdes var tydligen en skadefri säsong), intåget av Lindelöf och PW, samt en tydlig och bekväm roll för Svensson.

Alla ovanstående faktorer har gett en del sköna synergieffekter. Albins konsekventa 5+-spel gör att ett backpar med honom automatiskt blir bra (det behövs inte en Hardegård vid hans sida, även om det sannolikt gav en bra utvecklingsskjuts i inledningen av säsongen). Lindelöfs intåg gav en offensiv dimension och en tydlig roll för en back med lite mer offensivt fokus. Möjligen inbillning, men jag tycker mig se att det är lite mer offensiv återhållsamhet i backparet Svensson/Westerlund efter det, vilket passar dom som par betydligt bättre. Svensson är en riktig försvarsgeneral där bak, och Westerlund kan använda sin följsamhet i defensiven istället för att tro att han ska sträva efter Erik Karlsson-räder.

Och, PW! Med tanke på att han spelat 3 matcher på ett år febrar man lite vid tanken på hur bra han bör kunna vara om ett par veckor. Både rent fysiskt och i sin roll i laget. En ynnest att ha få ha honom i lineupen när det vankas slutspel. Misstänker att han kommer vara ett monster där. Riktigt grym värvning av Maestro Nubbz.

Sen tror jag att backskadorna (i synnerhet Hardegårds) varit bra för övriga backar. En sådan som Ragnarsson har gått klart framåt. I dagsläget är väl #25 den back som lär hamna utanför laget när backuppsättningen är komplett. Också småfebrig tanke: att vi ska toppa den här defensiven med att släppa in vår - fram till skadan - bästa back.

Ser onekligen trevligt ut inför fortsättningen. Nu hoppas vi bara att coronan inte ställer till det. Och att vi förskonas från skador. Med full trupp in i ett slutspel, så...ser det onekligen ut som att det kan bli åka av.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Bragd-Birger: Håller med, tycker det syns tydligt att våra backar nu hamnat ”rätt” och att de har tydlig rollfördelning. Känns lite oväntat att PW skulle komma in i spelet och gruppen så snabbt. Väldigt kul att se en skottvillig back, som också har en smartness i spelet. När det gäller Albin Carlsson så har jag kommit på mig själv att andas ut varje gång han är på isen, eftersom han mycket sällan är inne på baklängesmål. Så vi kanske ska köra med honom Non-stop i slutspelet så släpper vi inte in ngt mål. 😂😬😊
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Bragd-Birger: Det ser väldigt bra ut på backsidan ja. Frågan är vilka backar man ska spela tillsammans när Hardegård kommer tillbaka. Hardegård och Carlsson har ju funkat väldigt bra tidigare så antar att man kör på dem och fortsätter köra PW och Lindelöf. Svensson/Westerlund som 3:e backpar.

I PP ska självklart Hardegård spela. Tillsammans med PW antagligen. Ser fram emot fortsättningen och slutspelet!
Låst ämne