1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

529163 inlägg · 6215 ämnen

AIK - Timrå IK 2021-02-24

2155795 · » Till forumet


Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Bragd-Birger: Håller med, tycker det syns tydligt att våra backar nu hamnat ”rätt” och att de har tydlig rollfördelning. Känns lite oväntat att PW skulle komma in i spelet och gruppen så snabbt. Väldigt kul att se en skottvillig back, som också har en smartness i spelet. När det gäller Albin Carlsson så har jag kommit på mig själv att andas ut varje gång han är på isen, eftersom han mycket sällan är inne på baklängesmål. Så vi kanske ska köra med honom Non-stop i slutspelet så släpper vi inte in ngt mål. 😂😬😊
+4
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Zäta75: hoppas fanskapet åker dit styggt
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Zäta75: Alla från en och samma person som förmodligen är en pubertal tonåring utan konsekvenstänk och vill avreagera sig "häftigt".
Finns givetvis inget reelt hot från ett konto som heter "svenska_masspsykosen" med emoji-psykos i sina "mordhot"

Att man ger denna enorma uppmärksamhet till EN persons kommentarer är faktiskt överdrivet, tycker jag. Ger dessutom mer vatten på kvarn för de som tycker detta är roligt eftersom det får sån uppmärksamhet.
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Bragd-Birger: Det ser väldigt bra ut på backsidan ja. Frågan är vilka backar man ska spela tillsammans när Hardegård kommer tillbaka. Hardegård och Carlsson har ju funkat väldigt bra tidigare så antar att man kör på dem och fortsätter köra PW och Lindelöf. Svensson/Westerlund som 3:e backpar.

I PP ska självklart Hardegård spela. Tillsammans med PW antagligen. Ser fram emot fortsättningen och slutspelet!
+1
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Zäta75: Lite missvisande att stycka upp hoten på det där sättet, när samtliga var från samma inlägg och person.
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
SnabelElvis: Angående Modo: ”Dränk dig.”
”Spräng Fjällräven Center i luften.”
”Avsluta ditt liv innan någon annan gör det.”
Detta är bara några av de hot Modos sportchef Fredrik Glader fick motta i ett kommentarsfält efter lagets kollaps mot Mora under onsdagen.
https://www.aftonblad...portchefen

Trist utveckling för denna klubb som nu måste fokusera på fel saker.
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: Så jävla lyxigt det blev ändå, att backsidan som var ett stort frågetecken och befarad akilleshäll nu plötsligt är ett smörgårdsbord där man har svårt att välja.
Tre faktorer: Albin Carlssons sinnessjuka utblomning (allt som krävdes var tydligen en skadefri säsong), intåget av Lindelöf och PW, samt en tydlig och bekväm roll för Svensson.

Alla ovanstående faktorer har gett en del sköna synergieffekter. Albins konsekventa 5+-spel gör att ett backpar med honom automatiskt blir bra (det behövs inte en Hardegård vid hans sida, även om det sannolikt gav en bra utvecklingsskjuts i inledningen av säsongen). Lindelöfs intåg gav en offensiv dimension och en tydlig roll för en back med lite mer offensivt fokus. Möjligen inbillning, men jag tycker mig se att det är lite mer offensiv återhållsamhet i backparet Svensson/Westerlund efter det, vilket passar dom som par betydligt bättre. Svensson är en riktig försvarsgeneral där bak, och Westerlund kan använda sin följsamhet i defensiven istället för att tro att han ska sträva efter Erik Karlsson-räder.

Och, PW! Med tanke på att han spelat 3 matcher på ett år febrar man lite vid tanken på hur bra han bör kunna vara om ett par veckor. Både rent fysiskt och i sin roll i laget. En ynnest att ha få ha honom i lineupen när det vankas slutspel. Misstänker att han kommer vara ett monster där. Riktigt grym värvning av Maestro Nubbz.

Sen tror jag att backskadorna (i synnerhet Hardegårds) varit bra för övriga backar. En sådan som Ragnarsson har gått klart framåt. I dagsläget är väl #25 den back som lär hamna utanför laget när backuppsättningen är komplett. Också småfebrig tanke: att vi ska toppa den här defensiven med att släppa in vår - fram till skadan - bästa back.

Ser onekligen trevligt ut inför fortsättningen. Nu hoppas vi bara att coronan inte ställer till det. Och att vi förskonas från skador. Med full trupp in i ett slutspel, så...ser det onekligen ut som att det kan bli åka av.
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Lub: Absolut, och PWs intåg kan skapa ytterligare dimensioner i den där formationen också. Grunden i PP1 är fortfarande densamma från det att den komponerades förra säsongen, det vill säga att tanken är att Hardegård ska ha backplatsen. Man spelar på ett visst sätt där det är genomspel, rörelse och vårdandet av pucken som är det primära. Hardegård fick lite kritik för att han sköt för lite i höstas innan skadan, men det tror jag snarare är en del av planen mer än något annat.

Men det är PP1 med Hardegård det, en Harde i full matchform dessutom. Där är han inte nu, och han kommer få stenhård konkurrens om just den där positionen. Den största lyxen i allt är nog helt enkelt att vi inte måste välja, egentligen. Funkar PP halvdant en match så kan vi bara testa att byta back och se vad som händer. Och funkar inte det heller så finns Lindelöf, eller Albin C, eller FW. Ja, jisses.
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Röda Tallen: tänk om hockey fungerade så lätt ;-)
+2
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Imorgon får vi reda på vilka som är bäst för stunden av oss och Löven.
Löven har AIK borta.
Vinner dom med mer än 8-0 är dom bättre än oss. 😉
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: Tror det kan vara bra med några skott från blå nu och då, så att motståndarna inte enbart fokuserar på Lööke som står beredd på direktskott. Men känns som att grabbarna hittade lite olika lösningar under gårdagens match. Intressant att se backparen när Hardegård är åter. Känns stabilt. Till och med Ragnarsson har spelat lugnt och kontrollerat på sistone, med ett par skott på mål i tillägg 👍

Gårdagens match visade verkligen att årets lag verkligen är ett LAG. Vi står inte och faller med förstakedjan.

Och sol ute, man blir bara lycklig 😊🍻
+7
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: precis vad jag tycker också. Jag är då nöjd med det han har visat hittills, ringrostig som han är. Kommer bli en tung pjäs i slutspelet. Stor och stark. Igår visade Timrå vad dom kan, även om Gnaget föll tillbaka sista perren. Fortsätt så här och jobba för varann så tror jag vi är i SHL nästa år.
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Tom Topp: Ja, nu när man äntligen vill prata hockey med en
(0-8):a, så är de bortblåsta....typiskt..
+7
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
TiKTenkrat: Därav lite av kritiken kring PWs skottvilja under inledningen av matchen igår. Om målet med PP1 ska vara att hitta skott från blålinjen så blir det per automatik extremt lättläst, och ren kapitalförstöring med tanke på övriga spelare i den formationen. Då blir det att ligans mest puckskickliga kedja ska stå och titta på när det lossas skott från blå i stort sett, och sen gå på returer. Returer som sällan blir av eftersom skott från blå oftare fastnar på vägen. Därför måste de skott som tas komma med lite kyla, det är ju det som är den största behållningen med den där formationen: man vet aldrig när de sticker in kniven och skottet kommer.

Men grejen med PW är att han är så pass erfaren och kvalificerad att han fattar det där. Han fokuserade mer och mer på passningsspelet igår och det är där vi kommer ha störst nytta av honom, och den där skottpassningen på Dahléns blad var en perfekt kombo av spelsinne och skottvilja. Hans fysiska tempo har kanske några veckor kvar innan det är top notch, men det tempo han ser spelet i är redan på plats i allra högsta grad.
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
sargad: Jag satt faktiskt och hoppades på det i tredje igår, måste varit perfekt läge där att rulla den kedjan tillsammans.
+1
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
TiKTenkrat: Form är färskvara o är 2:a pp effektiva så bör de få mer tid i den spelformen, men det utgår jag från att ledarteamet har kpntroll på.
Är Boyce inne i pp över huvudtaget?
+1
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Timrågogogo: Håller med, tycker ni att andra PP borde få mer tid? Kan tycka att första PP är lite för långsamt och "lättläst" ibland!
+1
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Sputnik: Grattis TIK till vinsten. Vi väntar på er till hösten:)
+17
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Boyce ser hetare och hetare ut så hattrick på fredag mot hans favvomotståndare? Kul att laget verkar varva upp till slutspelet nu.
+4
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Vart tog den där nollåttan vägen som var och härjade här igår?
+6
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Man får scrolla ner en bra bit för att hitta!
+7
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Alltså...hur fungerar Sportbladets HArapportering?
Fortfarande inget från 0-8 matchen...inte första gången heller. Vad har jag missat?
+2
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Smutt med 0-8 i 08 land :)

Lite uppseendeväckande är att Albin Carlson bara spelade 11:04 igår(till och med Lindholm lirade mer, 11:11). Visst, vi seglade ifrån under matchen och då är det rimligt att sprida ut istiden, men om man kikar på första perren så hade han bara 3 minuters speltid. Även Perte Svensson hade låga 16 min igår, med 03:54 i första.

Antingen är det fel i siffrona från swehockey eller så matchades dessa två väldigt försiktgt redan från start igår.

PatCock spelade i sedvanlig ordning över 22 min.
+5
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Andersson: Fredrik Weigel blev alltså anmäld till disciplinnämnden för felaktigheter i ansiktsskyddet...

Tydligen inte helt Weigels fel då Stockholms Landsting kan ha missförstått regelverket då man försåg Weigel med hans skydd.
Uppladdat:

402x300-3a82612f-4b4e-47d2-98a8-f1bc14591587.jpeg

+8
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Äntligen ser man vad stora starka spelare betyder som jag predikat i 4-5 år har ALLDRIG sett ett Timrå IK med den fysik kraft som den här upplagan. Det känns så stabilt överallt och ändå ska Harde o Walli in i laget. Bra jobbat Nubbs Fredan mfl hela vägen nu SÅ KLART som Petter sjunger
+23
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
8-0, magiskt spel osv... jag kan inte låta bli att säga som många andra. Patrick Wiercioch. Wow. Wow.
Snälla Nubben, hoppas verkligen du har en muntlig överenskommelse med honom för nästa säsong. Vilken gigant! Helt skjuka passningar som han hittar och puckarna sitter precis på bladet. Han är fasiken i Dahlén-klass (om inte bättre) på att hitta passningar. Han ser ruggigt bra ut redan, hur blir det då med några matcher till i benen så han blir lite rappare? För det behöver han bli. Han är inte den snabbaste hem vid kontringar.
+15
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Bragd-Birger: 🤩👍
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
GRATTIS TIK största segern mot Gnaget och Aik s största förlust sen q975 på hovet globen grattis TIK
+6
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Sputnik: jag är hääär!

Nämen, hörrni. Inte utan att man blev lite tagen av aftonens tillställning. Har myst till det med en rejäl (ja, två då) Kavalan. F ö en fantastisk whiskyjävel, trots - eller tack vare - att den är taiwanesisk.

Så nu sitter man och smålullar sig medan man läser efter match. Var tvungen att läsa ikapp berg&dalbanan i modolidboken också. Manodepression i skrift. Nästan så att man lider med dom (nästan).

Ja, vad säger man om matchjäveln? Först och främst att man bör credda AIK ändå. Dom gick ut och ville möta oss högt, och det funkade nästan en period. Men det är ju det där med vår offensiv. Snabbt anfall, fingertoppshandledsflipp Lundin, skottläge Jonte. Mer behövs inte. Efter det blev det uppförsbacke gnaget, och när Timrå började dra upp tempot och göra AIK långa, så...var det K2 på den lutningen.

Mycket att gilla. Rörligheten i offensiv zon: magnifico. Inte en spelare som stod still och spelade. Platsbyten, sedvanlig snurr längs sargen men: hela tiden försök till instick mot kassen. Och bra uppspel på back när AIK gnagde egna sargrundeln. Sen föll väl AIK ihop lite väl mycket kanske när det gick dom emot, men kan man klandra dom? Ett Timrå på det här humöret måste vara helt vidrigt att möta.

Många som var bra idag. Wirren kommer mer och mer, men vet inte om Lindelöf är en bra kompanjon. Blev lite mellis när dom två kamperade. Lite mer defensivt fokus så blir det grymt bra. Han kommer att få sina lägen att göra mål ändå.

Och Lodin! Riktigt jävla köng. Han ser ut att vara precis på gränsen till full-blown-utblomning. Låt det komma, Låddan...brisera! En riktig jävla slutspelsjoker.

Kul också att Liljewall fick stänka dit några poäng. Och Boyce & Boys...fan så dom leder laget ändå, där bak i 4e. Sjukt viktiga. Nästan så att det kommer en tår varenda gång dom får måla. Synd att Bojan missade andra läget där.
Och: #99_2.0 har man en sweetspot för. Finns mycket hockey i den pojken. Kommer mer och mer.

Ja, så här kan vi fortsätta. Men det ska vi inte. Nu är whiskyn uppdrucken, och hur märkligt det än kan vara så verkar det inte bli den arbetsfria dag i morrn som en timråseger bör rendera i. Å andra sidan hade antalet konkurser den här säsongen varit ännu högre då.

Nä, vänner. Vi kan bara summera detta på ett enkelt sätt:

HOCKEY ÄR EN UNDERBAR SPORT!
+32
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Andersson:
Sågade domarna i pausen – nu anmäls AIK-spelaren dubbelt efter matchen mot Timrå

Segern var solklar, 8–0 till Timrå IK.
Men i efteranmälningar till disciplinnämnden var det 3–0 till AIK.

Fan va gött!
+7
Låst ämne


Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Olle: alldeles rätt! Modo har många bra spelare, men dom har inget lag!
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Olle: Samtliga skulle nog vara bättre.... har med atmosfären att göra
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: Tveksamt va? 14 dagars ångerrätt gäller även spelare som skrev på i fyllan?
+5
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Timrågogogo: fast det där är ju långt ifrån sant :) istället för att spekulera i vilka spelare dom har som är bra eller dåliga så skulle man kunna vända på det och säga: ”vilka spelare har dom som är bra men skulle vara ännu bättre i en väloljad maskin som Timrå är i år?”

Karlqvist skulle kunna gå in i en förstalina i Timrå, Aagard skulle också vara bra. Corrado skulle vara given på sex backar.
+2
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Frågan är om inte PW är Nubbens bästa värvning någonsin? Åtminstone på allsvensk nivå. (Dahlen borträknad) Karln är ju sjuk! En gigant! Även om det blev några felbeslut i första perioden så lyser det verkligen klass!

Och Lodin. Tycker han påminner om Wedin nått jävulskt!
Fan vad bra han är.

Kul också att Olofsson börjar se riktigt bra ut.
Och att Liljewall fick trycka in ett par!

Och JJ. Nolla igen. Och nu när vi spelat sämre på slutet och förlorat skotten en del så har han klättrat rejält i räddningsprocent ligan. Så nu kanske alla tvivlare som tyckte att han haft för låg procent inse att det beror på att vi var dominanta i inledningen.
+18
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Hassan: Den största spänningen just nu är nog om de hinner få Zykov i spel innan säsongen är slut?
+9
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Hassan: man kan ställa sig två frågor: Platsar någon modospelare i Timrå? - NEJ! Skulle Boyce-linan vara förstalinan i modo? - LÄTT!
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Nu myser man till fredag. Fasen vad skönt det känns efter kvällens match!
+6
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Zäta75: Nu så här inför helgen undrar man ju om samtliga modoiter är portade härifrån. De brukar ju ränna här titt som tätt annars och prata om vilka spelare som skulle få svårt att platsa i en andralina hos dem osv....
+10
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Röda Tallen: Viktigast är att vi verkar ha hittat spelet och formen igen inför slutspelet. Sedan har vi poängrekorden som bonus. Vi behöver 16p ytterligare på 8 matcher för att tangera lövens poängrekord på 121 poäng, 2p per matxh. Dahlen behöver 13 poäng till, ca 1.5 p per match för att bli bäste poänggörare i hockeyallsvenskan genom alla tider.
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
SMÅLAND: Jag bara älskar den idén du har jävvlar va roligt de skulle vara alla dårar på samma ställe!!😇😇
+7
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Och hur ska det bli när vi börjar lätta på träningen om någon vecka 🤪
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Röda Tallen: tur för dom andra lagen ...
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan:
”Haha, vi ska alltså in med Walli OCH Hardegård i detta också...”

Ja tur att vi inte fick tag på några flera spelare innan fönstret stängde 😂
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
BlackBay: tips till nubben ... värva långa kanadensare , minst 190 cm , med nr 28 . då blir det bra
+17
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Andersson: På riktigt någon som vet varför Weigel var sur på domarna inför andra perioden? Misstänker att det inte var för att Solna kom undan ett matchstraff.

Den surheten känns lika oklar som Wiercioch tvåa för illegal equipment.
+8
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
JonteD: Verkar vara nån magisk kombination med #28 och Kanadensare.
Var ju en viss annan legendarisk Kanadensare i Timrå som hade #28 en gång i tiden. 👊
+11
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Tom Topp: O ja ska ha tröja på me i soffan!!! O de vore jävulskt kul om vi kunde ordna en träff någonstans centralt dit dom flesta kan ta sig (corona säkert då) men de tror jag att de går att fixa om alla hjälper till med hjärnan!!💓💓
+3
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Ikväll går Grammofonen varm mä segermusik!!🙏😊
Uppladdat:

395x300-deb5e161-1193-4474-8860-c70772af2412.jpeg

+9
Låst ämne

2155795 · »