1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580506 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2155733

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
TiKTenkrat: Därav lite av kritiken kring PWs skottvilja under inledningen av matchen igår. Om målet med PP1 ska vara att hitta skott från blålinjen så blir det per automatik extremt lättläst, och ren kapitalförstöring med tanke på övriga spelare i den formationen. Då blir det att ligans mest puckskickliga kedja ska stå och titta på när det lossas skott från blå i stort sett, och sen gå på returer. Returer som sällan blir av eftersom skott från blå oftare fastnar på vägen. Därför måste de skott som tas komma med lite kyla, det är ju det som är den största behållningen med den där formationen: man vet aldrig när de sticker in kniven och skottet kommer.

Men grejen med PW är att han är så pass erfaren och kvalificerad att han fattar det där. Han fokuserade mer och mer på passningsspelet igår och det är där vi kommer ha störst nytta av honom, och den där skottpassningen på Dahléns blad var en perfekt kombo av spelsinne och skottvilja. Hans fysiska tempo har kanske några veckor kvar innan det är top notch, men det tempo han ser spelet i är redan på plats i allra högsta grad.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: Tror det kan vara bra med några skott från blå nu och då, så att motståndarna inte enbart fokuserar på Lööke som står beredd på direktskott. Men känns som att grabbarna hittade lite olika lösningar under gårdagens match. Intressant att se backparen när Hardegård är åter. Känns stabilt. Till och med Ragnarsson har spelat lugnt och kontrollerat på sistone, med ett par skott på mål i tillägg 👍

Gårdagens match visade verkligen att årets lag verkligen är ett LAG. Vi står inte och faller med förstakedjan.

Och sol ute, man blir bara lycklig 😊🍻
Låst ämne

Sv: AIK - Timrå IK 2021-02-24
Knylan: precis vad jag tycker också. Jag är då nöjd med det han har visat hittills, ringrostig som han är. Kommer bli en tung pjäs i slutspelet. Stor och stark. Igår visade Timrå vad dom kan, även om Gnaget föll tillbaka sista perren. Fortsätt så här och jobba för varann så tror jag vi är i SHL nästa år.
Låst ämne