1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2165015

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
mikenomad: Jag tycker det är bedrövligt om man kliver in i slutspelet med 4-5 raka torskar för att man inte kan ”motivera” sig som hockeyspelare. Det kanske låter som svart eller vitt men i min värld är det en nyans (inte fyra nyanser av brunt, så nu kan vi skippa den killing-referensen). Att vissa tror att det finns en på- och avknapp, det är ”svart eller vitt”. Att Olofsson ska bli en slutspelsgud när han varit blek i grundserien, det är ”svart eller vitt”. Det är exempel på dramatiska förändringar som jag sällan tycker man ser i sportvärlden. Gallo var väl lite så, halvblek grundserie men kanonslutspel. Förra gången vi gick upp var Olofsson bättre i slutspelet men han var ju ingen gigant (vilket man heller inte kunde förvänta sig).

Nu får han gärna bli det och det får gärna finnas en på-knapp men jag tror att det är viktigt för ett lag som Timrå, som i princip aldrig har varit stora favoriter i ett slutspel, att ha en positiv trend med sig in i ett slutspel för jag är inte så säker på att vi kan hantera favoritskapet på ett bra sätt. Jag tycker inte vi varit tillräckligt desperata i matcher där vi haft underläge inför sista perioden och det är väl egentligen bara ssk borta där vi faktiskt ryckt upp oss rejält och vänt en match?

För en klubb som är van att slå underifrån och avsluta starkare än man inledde så tror jag det är extra viktigt att sätta goda vanor inför slutspelet nu när man för en gångs skull är favoriter för ärligt talat, det här Freddan tjatar om att ”gå på jobbet varje dag”, det existerar bara för 1/3 av laget just nu. Vi får väl se om all är beredda att gå på jobbet när slutspelet drar igång, jag hoppas det. Nu har killarna i laget snart slut på semesterdagar, jag hoppas dom kommer tillbaka piggare och mer alerta på jobbet än vad jag brukar göra första veckan efter en lång semester.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
Olle: Varför skulle vi varit desperata i det läget vi har befunnit oss i under största delen av säsongen. Vi har haft den ynnesten att vi har behövt vara så desperata.

Inställning kanske inte är allt, men den är en väldigt väldigt stor del av hockeyn.
Inställningen kommer vara helt annorlunda i slutspelet, tro mig.

För övrigt anser jag att allt annat en en storförlust ikväll är ett mirakel.
Tänk denna grymt jobbiga bussresa till en helt betydelselös match med slutspelet så nära.
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
Olle: Du tycker det är bedrövligt ja och jag håller inte med. Jag tycker det är ganska naturligt. Men visst, fortsätt du att kasta dynga på vårt lag efter ett dåligt byte i betydelselösa matcher, jag väljer naivt att gå in I det här med en tilltro till killarna. Sen kanske jag är en dåre och du har rätt men den besvikelsen tar jag ut när facit väl kommit isf
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
Olle: Själv är jag sådär lagomt taggad för kvällens match. Kommer givetvis att se den, men kommer inte att ligga i fosterställning och tugga fradga som jag gör emellanåt.... å andra sidan betalar jag ju för att få kolla.... det gör ju inte pojkarna direkt.

Kanske lira fjärdelinan lite mer ikväll? Det passar bra mot västerviks dunka-dunka hockey
Låst ämne