1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580508 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2174642

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
jokklas:
Exempel :


"
Anmälan görs för Late Hit alternativt Boarding.

Johan Larsson har uppgett följande. Jag ser Västeråsspelaren driva pucken in i anfallszon varpå han sen lägger en passning bakom ryggen strax innanför blå. Jag är på väg ut för att sätta stopp. Jag står upp på honom med en tackling som träffar mitt i kroppen. Tyvärr känner jag direkt att Västeråsspelaren inte gjort sig beredd på tackling utan far in i sargen. Utgången blir olycklig pga detta och min avsikt var absolut inte att skada.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Det har dock inte gått att bedöma hur hård tacklingen varit. Nämnden finner det utrett att Johan Larsson gjort sig skyldig till en bestraffningsbar förseelse som bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

- Tacklingen är sen och sker på en icke-puckförande spelare som slappnat av
-Skaderisk
"
www.hockeyallsvenskan.se/artikel/5bk6akmo1-1el1/beslut-johan-larsson-stangs-av-tva-matcher

Zetterberg spelade alltså inte mer efter den situationen. Imponerande att DN bara fick den till skaderisk, när Per Svensson alltid skapade mycket höga skaderisker. Tilläggas bör att alla Svensson tacklat sedan spelat vidare...
Låst ämne