1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2185221

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Börjar det "pirra" till lite extra nu så här et par timmar innan "Slaget i Västervik"!
Detta skriver man i den lokala tidningen där nere!

Det här var de nog inte helt inställda på, Timråspelarna. Att återigen behöva kuska ner till Skokartongen de tradiga (och många!) milen, installera sig i de visserligen förbättrade men alltjämt ganska risiga omklädningsrummen i den ishall i ligan som har mest limträ per kvadratdecimeter, som min gamla podd-kompis Niclas Heed (typ) skrev på Twitter. Jonathan Dahlén & co är nog ganska trött på det där limträt och den där plåtladan nu. De hade gärna tagit de här extra dagarna till att kurera sig, se BIK och Björklöven stånga sig blodiga och trötta medan man själva förberedde sig för finalspel.

Så blev det som bekant inte. VIK, återigen uträknade av de flesta – den här gången även av mig, jag trodde det var tomt i VIK-tanken – gav alla fel, Daniel Marmenlind gick i täten och delade ut rånarluvor till sina lagkamrater och tog laget närmare i den här matchserien. Semestern och Systembolaget-påsarna jag förutsätter fanns med i bussen eller åtminstone max ett telefonsamtal bort fick vänta någon dag till.

Det är ännu inte vidöppet. Timrå behöver fortfarande bara en seger till medan VIK behöver två. Bryter vi ner det är det också fler bitar som krävs för att VIK ska ta en ny vinst och kvittera. Marmenlind behöver vara sådär överjävligt bra igen och vinna sin match mot Jacob Johansson i den andra buren. Samtidigt behöver Timråspelarnas ineffektivitet kvarstå och stolparna fortsätta vara rödblå, för hur bra Marmenlind än var och är så hade han god hjälp av svaga avslut och ramen.

Men nog satte match fem en del berömda griller i huvudet hos de upphaussade favoriterna från Medelpad. Huvudtränaren Fredrik Andersson pratade efter matchen om att hans spelare är "lite spända i de avgörande lägena" och att "många vill bli hjältar och tar lite dåliga beslut", medan den comebackande forwarden Viktor Lodin (vilken spelare!) säger att "vi måste skärpa till oss och vara mycket noggrannare när vi får de här lägena för Marmenlind är bra i kassen".

Räkna med en ny anstormning mot VIK-kassen på tisdagskvällen, där Timrå sätter än mer tryck mot mål och försöker skapa än mer oreda.

För VIK:s del handlar det om att överleva Timrås förmodat furiösa start, alltså inte släppa till ett tidigt ledningsmål, växa in i matchen, frustrera sina motståndare, samt ta vara på de (få) chanser som dyker upp. Låter enkelt, va? Visst. Jag tror dock inte att Timrå är så generösa mot VIK-spelarna att allt kommer att gå enligt plan. Men jag blir inte förvånad om VIK ser till att vi får en sjunde match.

Hoppas nu på att alla kör så att det ryker och håll tummar och tår på att vi slipper en "Game seven"...!!!
TIKARE i LHC LAND...!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Mr Nice: Nu får ni ta och vinna för helvete, så vi får hem vår tränare och kan börja staka ut framtiden.
Låst ämne