1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581669 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2188656

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Du verkar inte ha sett matchen igår, löven hade ju hur knepiga utvisningar som helst. Hänger du bara på vad andra timråiter skriver.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Walle2: Det går trots allt att hålla två saker i skallen samtidigt, och kanske ännu fler än så. Tillfälligheterna studsade så att BIK inledde rent svagt, och ni inledde betydligt piggare. Hade inte ert 0-1 kommit när det kom så hade ni säkerligen gjort det strax efter, men just den volleyn var ju på den absoluta gränsen. Marginalvinst för er. Sen gör ni 0-2, fullt välförtjänt.

Sen kommer Daggen in i handlingarna och smäller på, bara för att stressa era backar och för att få saker att hända. Strax efter kommer deras kontring där de gör 1-2, i just den situationen var det inte en käft förutom Hellström och Lilja som ens märkte av Hellströms tackling. Helt plötsligt låg bara Lilja i hörnet, Pilö fattade ingenting heller utan jublade precis som vanligt. Troligen såg ingen av domarna situationen heller, då alla (även jag) följde var pucken tog vägen när Lilja passat den. Att Hellström ens gick på tackling där är ju märkligt i sig då pucken var det enda väsentliga, den missar han och går på kropp istället. Svagt försvarsspel, och 1-2 i matchen.

Men det faktum att situationen blev som den blev, dvs att ingen hann se tacklingen (flera av kameravinklarna missar ju den också då pucken lämnat situationen) gör ju förmodligen att domarna helt enkelt missar den. Hade situationen slutat med att Hellström fått stopp på både Lilja och pucken och att fokuset stannat på just duellen mellan Hellström/Lilja så är sannerligen frågan om inte Hellström fått åka och duscha på direkten. Jag köper att det i regelboken går att hitta anledningar till att tacklingen var ’okej’ nu i efterhand, när allt kokas ner till hårklyverier och att titta på repriser bildruta för bildruta, men där och då var det ju en solklar 5 + game, hade Lilja tappat hjälmen så vettefan vad som kunnat hända när han träffade isen. Att domarna (och alla vi andra) missar tacklingen är ju vad det är, men där ska ni tacka gudarna. Fem minuter i BP hade ni, med ert 60-procentiga PK, BIKs PP, och en ledning på ett ynka mål med stor sannolikhet inte klarat. Rörelserna i matchen talade i den stunden väldigt starkt för BIK.

Det visade sig bli en nyckelsituation i matchen, att Hellström fick gå helt fri. Därefter får ni ett diskutabelt PP och i det gör ni alla rätt och drar ifrån till 1-3. Mar. Gi. Naler.

Bra lag får med sig marginaler, det säger jag ingenting om. Men det där var fan next level. ”Köp en lott jävla grisar” skrek jag rätt ut, och sen fortsatte situationerna dyka upp. Som Björklunds interference där er spelare lägger sig otroligt lätt, i BIKs PP. Ytterligare en tilltrasslad situation där ni förtjänstfullt jobbar fram en utvisning, även om det var en filmning. Marginaler Björklövsson.

Kudos, allt är tillåtet i slutspel, men mattan dras också undan under Boforsarnas fötter vid ett koppel av väldigt kritiska tillfällen. Vad det sedan gnälls på mot slutet av matchen från ert håll vet jag ärligt talat inte, men det är fruktansvärt lätt att som försvarande lag (i ledning) dra på sig utvisningar. Inte minst är just ni fenomenala på att dra på er utvisningar under matchens sista minuter, och det kan fan i mig inte alltid bero på svaga domarinsatser.

Men: grattis till finalplatsen. Gårdagen är historia nu och matchen som helhet vann ni trots allt välförtjänt. Matchserien blev nästan ännu mer svängig än det gick att förvänta sig på förhand och trots att BIK varit det mest spelförande laget totalt sett och i det framstått ”bäst” så vinner ni match sju på bortaplan, efter en blek insats i match sex. Det är starkt. Marginalfördelar är trots allt något som i regel inte kommer ur tomma intet.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Walle2: Nu menar du väl att Löven fick utvisningar och att det var hur knepigt som helst? Det här med meningsbyggnader är inte alltid så lätt
Låst ämne