1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577870 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2190199

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Sputnik: man kanske skulle spela lite mer kaoshockey med hög press och ligga äckligt nära, den typen av spel är jobbigt att möta. Däremot så blir det ju mer av att man stressar till sig chanserna istället för att sätta upp ett spel där man lirar till sig målchanser. Tror tyvärr att Timrå har en begränsning där, det är ett lag med många skickliga spelare som vill lira och kladda med pucken i tid och otid, i slutspel ges inte samma utrymme för det, matcherna blir lite tightare. Samtidigt rent statistiskt kan inte detta oflyt hålla i sig över tid förr eller senare får man betalt, förutsatt att man tar tag i det som stundtals brister, rakare på mål, få stopp i spelet samt bättre disciplin i hemjobbet på flera. Sedan måste man betänka att det är människor som spelar, kan inte vara alldeles lätt att heta Jonathan Dahlén med allt fokus som det är på honom, grym lirare men han är människa han med. Bara kolla härinne har han en dålig dag så kommer det en massa kommentarer om han verkligen är så bra, men vad fan han behöver väl inte bevisa mer, han är grym punkt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
G?ran Hartmann: Jo håller med dig, däremot är väl Dahlén största utmaning att se till att de "dåliga" dagarna inte kommer allt för ofta i ett slutspel. Man vill ju se han mer delaktig i spelet överlag. Inte så att man förväntar sig 5 poäng av han varje match men att han i allafall blir mer delaktig och framförallt hittar vägar att få ett vägvinnande spel när han möter bra defensiv som nu i slutspelet och kunna utmana mer själv med puck i 5 mot 5 och inte bara när det uppstår ytor i PP etc.
Skall han ta nästa steg i SHL och NHL så är det ju fler nivåer upp i just det defensiva spelet och att kunna hitta nycklar där.

Finns ju många fall där spelare öser in poäng i HA men förvsinner när man tar steget upp till SHL i princip.
Låst ämne