1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582133 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2192047

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
John V: Ansvaret ligger ju självfallet på Rahimi att inte slänga ut ett ben när han håller på att bli rundad. Man har ett ansvar att se upp på isen men Hartmann har i situationen blicken uppe och vänder inte ryggen till. Rahimi går in vårdslöst i situationen och kommer både in väldigt lågt och slänger ut benet. Här går nog din analys emot både större delen av hockey-Sverige samt disciplinnämnden och domarna.

Hade det varit en isolerad händelse hade kanske det inte blivit så infekterat, men det som skapat så mycket känslor är ju att Björklövens beteende i andra och tredje perioden är som natt och dag. De kliver in i tredje och börjar helt plötsligt gå in i otroligt vårdslösa tacklingssituationer - kvitto på det finns ju nu från disciplinnämnden. Det är också ren tur att Olofsson inte får en värre smäll när en Löven-anfallare (har inte siffran i skallen på rak arm nu) svänger in ett ben, men Olofsson är snabb nog i sidorörelsen att det bara blir skridsko mot skridsko och det resulterar i en vanlig tripping. Deillerts spearing efter avblåsning vid 7-0 och Hutchings psykbryt i samma situation är ju inte skitsnyggt heller, även om jag inte tycker det är avstängning på endera.

Huruvida det var på direktiv från Wallson eller om spelartruppen snackat internt och gett sig in på att köra över motståndarna för att få tillbaka lite respekt efter en sportslig förnedring låter jag vara osagt - vi är inte tankeläsare. Det som dock är uppenbart är att flertalet Löven-spelare i absolut bästa fall tyckte att det var okej att genom vårdslöshet riskera allvarliga skador på Timrå-spelare för att skicka något slags meddelande.

Kort sagt jävligt ruttet, ovärdigt beteende i en proffsliga.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Bee: Rahimi har huvudansvaret men Hartmann har ett ansvar med att inte hoppa undan, även om den är dåligt tajmad av Rahimi. Men återigen kolla tacklingen Hardegård när han tar sats i hela zonen i powerplay och smäller Plant i söndags. Om plant som inte ser han, hade vänt sig lite snett bara hade de varit i ryggen och då hade han inte spelat mer i år.

Vad gäller Hutchings & Deilert så är det knappast konstigt det blir en frustation när man leder med 7-0 och hånar en motspelare i samband med mål. Det hade säkert uppskattas av era spela med. Spearingen/Slahingen är knappast så hård att den ska anmälas med.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Bee: Varför är det ens tillåtet att attackera motståndare när dessa har gjort mål och slappnar av och firar målet? Har aldrig förstått det, spelet är ju avblåst och därmed borde tilltag som igår rendera i utvisningar och/eller avstängningar (beroende på allvarlighetsgrad). Har funnits flera tillfällen under säsongen när spelare som gjort mål blivit attackerade EFTER avblåsning (då kan man inte hävda kamp om pucken)...
Låst ämne