1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577967 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2200692

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Tom Topp: Lindholm gjorde en av sina absolut bästa insatser i TIK-dressen tycker jag, med maximal utdelning kunde han ha varit uppe på tre-fyra ass redan efter första halvan av matchen. Serverade ett flertal rena superlägen, men fick bara med sig ett andra-ass på Boyans strut. Det är inte så ofta Lindholm hinner skapa sig tid på isen, men i någon match här och där så blixtrar han till rejält och han är nog betydligt smartare som hockeyspelare än vad den roll han har här fått det att framstå som.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Knylan: Mötte Lindholm mycket som yngre och då var han inte en grovjobbare, snarare en sniper och playmaker!
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Knylan: ja, Lindholm är en liten pärla. Skulle gärna se honom få ett par minuters speltid ytterligare i en sån här match. Han - och hans kedja - får väldigt bra betalt för sitt riviga slit mot ett så här stabbigt motstånd. Ner med pucken, jobbajobbajobba. Korta, intensiva byten.

Blir intressant att se hur båda lagen hanterar match #2 post-covid. Löven såg klart segare ut, å andra sidan var det väl inte någon natt-och-dag-upplevelse från match 1. Eller valfri annan match den här säsongen när dom vaknat på fel sida. När det går emot blir dom små.
Och, så klart. Sina två viktigaste backar borta, plus några till. Krävs mycket energi att freda sig från seriens bästa offensiv då, och därmed givetvis mindre tryck i benen när det väl ska gås till motattack.

Nu är vi i förarsätet. Tung press på Löven, onekligen. Spelmässigt har dom varit underlägsna i den här matchserien, och nu ska dom repa mod och upprätthålla tron fast fysiken tryter och förutsättningarna försämras. Grejar dom att studsa tebaks och vända det här, så...respect. Då är det bara att gratulera till en välförtjänt SHL-plats.

Frågan är hur dom kommer att uppträda. Försöka spela mer fysiskt, checka hårdare? Nja. Lite mycket pingislunga för det, va? Å andra sidan - bredd på forwardssidan har dom, med ganska jämnt fördelad speltid. Möjligen att dom kommer att försöka lyfta intensiteten lite. Dom fick ju bra utdelning på forecheckingen i dom byten dom kunde/orkade stressa på.

Eller så försöker dom gå Västervik on our asses. Drar sig tillbaka och spelar tight-as-fuck och satsar på kontringar. Problemet: dom har ingen Marmenlind i kassen, inte det defensiva tänket inympat i sitt DNA. Plus att dom saknar defensiva pjäser som Rahimi och Hellström, samt sin offensiva back-kreatör (Deilert).

Om inte för många timmar vet vi. Räknar iskallt med att Timrå fortsätter på inslagen väg, och ber till hockeygudarna om uteblivna coronabakslag eller skavanker. Bibehåller vi tempot och trycket, så...får Löven händerna fulla.

Nu drar vi bottenslammet på myswhiskyn och kryper till kojs. I morrn lär det vara en ny och annan dag.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Även om det här skulle gå åt skogen till slut så hade det kunnat varit värre. Man hade kunnat vara Brynäsare
Låst ämne