1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578014 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2203895

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Lub: Om du vill förbättra ditt kunskapsläge så kan du googla ”ultras” och ”ultras-kultur”. Specifikt gällande Timrå IK så finns det några rader om det här i det länkade reportaget.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Kongo: Tack, ska förkovra mig i ämnet. 🙂

Jag trodde inte att jag skulle lyckas reta upp ngn i detta forum, men tji fick jag. 😬

Jag har väl varit supporter i drygt 30 år vid det här laget (åren går allt fortare) och varit med på ökenvandringen under lång tid. Jag gillar att återväxten i supporterleden är stark och att folk är engagerade och kommer med förnyelse.

Två saker jag reagerade på i den länkade texten:
1. Slagsmål, jag har aldrig förstått varför man känner behov av att slåss med någon annan för att de hejar på ett annat lag (man kan älska Timrå IK, utan att hata alla andra). Att gå ut i skogen och ”göra upp” kanske låter häftigt, men är faktiskt snudd på pinsamt.

2. Behovet av att bära märkeskläder, vem f-n bryr sig om att ngn bär märkeskläder på en hockeymatch? Anledningen till att exempelvis jag förespråkar klubbens färger (absolut inget krav) är att det tillsammans med TIFO ger en maffig inramning.

Bästa TIFO:t var ”kuppen” mot Modo med Timrå TIFO i Modos hemmaborg.

Nä nu avslutar jag detta inlägg, gamle farbrorn måste ta en tupplur 😜

Peace Out!
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Kongo: Det där återger en bild av en supporterfalang (RV) som är både vital och attraktiv, något att värna om.

För att förtydliga mina åsikter i frågan så är jag ju ingen "matchtröjekille", förstår öht inte att det skulle vara nåt att ha synpunkter på. Att man väljer att ha vissa märkeskläder på läktaren. Själv har jag Timråhalsduk som enda attiralj. Klädvalet i övrigt varierar men ofta jeansjacka. På kroppen är jag för alltid märkt med klubbmärket på vänster överarm.

Men ingenstans i den där texten förklaras varför ansikten måste täckas så endast ögonen syns. DET förstår jag faktiskt inte. Och nä, jag köper inte att det råder en pandemi
Låst ämne