1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581619 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2204377

Sv: Silly Season 2021-2022
Labban: Exakt där är vi helt överens! Och det jag menar behåll dom som är av kvalitet och tagit oss upp, men annars måste de rensas och satsas rejält för annars kommer de här bli jobbigt. SHL är tuffare än vad folk tror..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
LÅNGT INLÄGG (men vafan, det kan man kosta på sig. VI ÄR TILLBAKA!!)

Många hjältar som man önskar skulle få följa med, men i många fall får man konstatera att om det ska bli ett lag med bra chans att hänga kvar måste det in spelare av SHL-klass.

Spets måste in, utan tvekan. I det närmaste en hel förstakedja om vi ska ha någon form av bredd. Vi måste komma ihåg att även om de gjorde slarvsylta i HA så är det skillnad på det och SHL. Lundin och Lööke har båda potential såklart, men är fortfarande tämligen oprövade på SHL-nivå. Lander en dröm som 1C såklart, men jag tror tyvärr att vi får drömma en säsong till.

Att kontrakten med Liljewall och/eller Blomqvist bryts tror jag inte kommer hända. På gott och ont. Jag tror de kan fylla roller i ett lag som vill etablera sig, de har sin rutin, sina ledaregenskaper och är inte odugliga. Det gör dock tyvärr att andra får stryka på foten. Lindholm, Reinhardt, Madsen, Walli får alla lämna. Sajna Walli och låna ut till HA för stor roll vore kanske inte dumt.

Min största farhåga är att vi inte lärt oss av förra sejouren på backsidan. Jallasvaarra, Falk, Printz osv på backen. Trögfotat och trögt i puckflyttandet. Det skulle vara tungt och gärna stort. Nu måste fokus ligga snarare på spelare som kan röra sig och flytta puck, offensiv uppsida ett extra plus såklart. En som kan fördela puck i PP vore bra, gärna som inte tar en evighet på sig att få iväg skott/passning. Högerfattad ytterligare ett plus.

Den enda backen från årets lag som jag till 100% vill ha med upp är Albin Carlson.

Hardegård och Svensson lär få följa med, men den förstnämnde tycker jag att det är dags att låta testa sina vingar någon annanstans, det vore nog gott för alla parter. Om han följer med så får det under inga som helst omständigheter vara som back för första eller andra paret. Med Didrik in så har vi Svenssons typ. Om Svensson kan köpa en roll som sexa/sjua är jag med på tåget, men mer än så bör han inte vara.

Westerlund är klurig. Potential, skridskoåkning, och tog steg i vinter, men frågan är om det håller i SHL. I en lite mindre roll till att börja med, med en duktig pjäs bredvid. Hmm... Många spekulanter på platserna i backpar 3...

Jag lurar också på om inte Wiercioch är ett namn vi bör ta med oss upp. I en mer organiserad liga där folk inte kommer från alla möjliga håll utan större plan tror jag han kan växa. Han har puckskills, har skottet, passningarna. Farten ett litet frågetecken, men det andra kompenserar i mina ögon. Jag är beredd att ge han en plats.

På målvaktssidan så "räcker" det med en som kan konkurrera med JJ. Om det sedan är en otroligt lovande målvakt eller en rutinerad räv spelar mindre roll.

NY/Dahlén-NY-NY
NY-Lundin-Lööke
Lodin-Olofsson/NY-Hartmann
Liljegren-Liljewall-Blomqvist/Boyce

NY-NY
Carlson-Didrik
NY/Svensson/Hardegård-NY/Wiercioch/Westerlund

JJ
NY

Namn man kan kika närmare på:
Forwards: Magnus Pääjärvi, Filip Hållander*, Nick Shore, Erik Thorell, Fredrik Forsberg, Charles Hudon, Brendan Gaunce, Ben Maxwell, Dmytro Timashov, Phil Varone, Cole Schneider, Seth Griffith, Josh Currie, Daniel Audette, Danny O'Reagan, Jordan Weal, Robert LAntosi, CJ Smith, Steven Fogarty, Jean-Sebastien Dea, Alexander True (Sharks kanske kan låna oss honom och låta Jonte stanna?), Jeremy Bracco, Alex Broadhurst, Trevor Mingoia, Jordan Szwarz, Peter Quenneville

Backar: Kevin Gagne, Mat Robinson, Brandon Gormley, Andreas Borgman, Johannes Kinnvall*, Carl Dahlström, Ethan Prow, Joey LaLeggia, Miika Koivisto, Hampus Larsson, Maksim Matushkin, Sam Lofquist, Jacob Moverare, Brady Austin, Viktor Lööv, Ryan McKiernan, Paul Postma, David Warsofsky, Chase Priskie, Jimmy Schuldt, Ryan Murphy, Cameron Gaunce, Christian Jaros

Målvakter: Luca Boltshauser, Marcus Högberg, Felix Sandström, Zane McIntyre, Olle Eriksson Ek*, Oscar Dansk, Claes Endre, Adam Werner, Filip Gustavsson*, Hugo Alnefelt*

Vissa av mer drömkaraktär än andra, men alla har utgående kontrakt i skrivande stund förutom de med * som tillhör NHL-organisationer.

Finns ju som bekant massvis med namn där ute. En annan sak att ha i åtanke är att Seattle kliver in i NHL nästa säsong och därmed ytterligare 50 kontraktsplatser där borta.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Dante kingen: Jo precis. Jag är för att behålla ett sammansvetsat lag och att det är gruppen som ska göra det, men man måste vara lite realistisk också. SHL är riktigt tufft och tight så går inte ha en massa spelare som kämpar men bara är "okej" spelmässigt. Vi har en bra stomme dock, men det behövs spets i båda lagdelar. Backsidan tycker jag det ser stabilt ut, räcker nog toppa med någon effektiv PP back och någon grovjobbare till. Jag är nog mest orolig för forwardssidan där det måste till stora förändringar i minst 2 kedjor.
Låst ämne