1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581299 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2206235

Sv: Silly Season 2021-2022
Gällande Bohm. Verkar vara en toppenkaraktär på alla sätt, vilket flera av de som har koll på honom redan varit inne på. Snittade 16 min per match i grundserien för TPS, lyfte näst mest istid i PK av samtliga backar i laget. Tydligt en sån back man går till för att man alltid vet vad man får. Samtidigt också en sån typ av back som ofta hamnar lite i kläm när det lag man tillhör vill ta ”nästa steg”. Precis som fallet kan vara med Erik Andersson (om han nu är aktuell).

Spelare som är extremt nyttiga och eftertraktade på många sätt, men som kanske inte går att motivera en större del av lönekakan än de redan har. Att hela tiden spela 0-0 i byte efter byte är en oerhört väsentlig roll i ett lag, men så fort det ska spetsas från en säsong till en annan så kan de hamna i kläm. Inte minst om man som Bohm tillbringat hela sin seniorkarriär i toppklubbar. I Anderssons fall så är ju Rögle ärrade av finaltorsken nu och då är frukten av det lite obekväma beslut, som kan vara skadliga på sikt men i Rögles iver just nu är ett nödvändigt måste enligt dom själva.

Bohm låg kvar på sina 16 minuter även i slutspelet. Sett till istid har han haft en tydlig roll i ett andra backpar och han ligger på samma nivåer som Johan Ivarsson (även han kan vara ett möjligt namn, men kanske svårt att få in ytterligare back av det där snittet). Jag kan förstå jämförelsen med Alexander Falk vid senaste sejouren, men Bohm har en helt annan erfarenhetsbank och är i en annan fas av karriären än vad Falk var då. Falk var nog en tilltänkt HA-värvning, även han.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Enligt Freddan så är det 75-25 i favör för att han stannar i Timrå, sagt av honom i Hockeypuls senaste podcast. Det låter med andra ord lovande för en fortsättning.
Låst ämne