1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581717 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2209311

Sv: Silly Season 2021-2022
Kerstin_k: Nubbenvärvning. Hoppas det blir bra.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Hassan: Nubbenvärvning, är ordet. Han verkar ha fått smak på de där gamla NCAA-svenskarna. Först Reinhardt, och nu Liljegren. Skillnaden är väl främst att Reinhardt kom direkt från collegehockeyn, och Liljegren har redan gjort tre säsonger i HA med ganska imponerande produktion ändå.

KHK tog in honom på tryout första säsongen där nere och det slutade med att han blev näst bästa målskytt på 17 strutar. Det är lite speciellt det där med collegelirare i och med att de gått en annan väg än de flesta andra. Samtidigt som Liljegren gjorde fyra år på college så stretade t.ex den jämnårige Hartmann på här hemma. Här och nu betraktar vi givetvis Hartmann som en spelare som ligger betydligt längre fram, men Liljegren har samtidigt legat i toppen av den interna poängligan i alla tre säsonger sedan han kom tillbaka. Detta i lag som definitivt inte haft samma frodiga anfallspel som vi haft.

Kollar man bara på i år (och fortsätter att jämföra med Hartmann) så gör Liljegren 27 poäng i ett Västervik där målskytte mest av allt var ett nödvändigt ont för att vinna matcher. VvIK snittade knappa 2,5 mål framåt i snitt över 52 matcher, men slutar ändå femma i tabellen. 2,5 mål framåt, 2,3 mål bakåt. Grovt imponerande att ta sig till en femteplats med de snålt tilltagna marginalerna. Samtidigt gör Hartmann 36 poäng i ett lag som gör 65 mål fler än Västervik, när han också är bofast i PP1 hela säsongen.

Anledningen till jämförelsen med Hartmann handlar inte om att pissa på Hartis på något sätt, utan mer om att försöka klura ut vad Liljegren kan tänkas bidra med. Han hade lirat här även om vi torskat finalen (enligt Expressen) och hade då förmodligen haft mer av en topproll, nu blir det sannolikt mer checking line. Rejäl hydda, och jag tror att han själv ser detta som en superchans att ta nästa steg. Precis som vi alla vet så har Västervik varit vidrigt jobbiga att möta den här säsongen och där har han varit en ledande spelare. Det vore förmätet att hoppas på någon större poängutdelning, men fan vet… han har som sagt spelat i en omgivning där ingenting kommit gratis och ser man till poängen så verkar trots allt instinkten finnas där.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Hassan: In Nubben we trust! :-)
Låst ämne