1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581610 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2218776

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Två sprutor Pfizer men fick covid och låg däckad i en vecka ändå. Ingen feber dock, men tappade lukt- och smaksinne.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
hubbenorlen: Vaccinfrågan är klurig. Kan hålla med om att alla som ska "in och trängas" (arena, köpcenter med mycket folk etc.) någonstans bör ha vaccinerat sig. Dock vill jag bara påpeka att det är långtifrån en full lösning (men så otroligt mycket bättre än att inte göra det!)

Deltavarianten är mest bråkig hittills, där Pfizer själva angett ca 80 % skydd emot den, samtidigt som Israel som massvaccinerat med Pfizer anger 39 % skydd. Alltså klart sämre än de ca 95 % som angavs vid första fas-3 studien emot Wuhan-varianten. Med tanke på de siffrorna och en generell ökning över i princip hela världen så anar jag ett bakslag under tidig höst. Vi får hoppas på att det kommer modifierade vaccin framöver, där man beaktat mutationerna.

Alltså, håll avstånd även framöver! Precis som Hubbe skrev så kan man fortfarande åka på covid även om man är fullvaccinerad med två doser.
Tänk influensa när ni tänker på covidvarianter, bara för att man haft det ett år så kan man åka på det igen nästa år. Åk och "vaxa" er ni som kan så pressar vi ner smittan så gott vi kan. Det, tillsammans med avstånd och ev. munskydd är vårt bästa hopp om att få se hockey på plats i år.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
hubbenorlen: Vad gjorde att du vart däckad om inte av febern? Bara nyfiken.
Kommentera