1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581717 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2221312

Sv: Försäsong 2021
Sputnik: Fast när man ser den där forwardsuppställningen inser man ju också att den är ganska beige på SHL-nivå. HA-nivå top notch, absolut. Men på SHL-nivå har den kämpigt att färga in.

Tur då att nån jävel med relativt goda hockeykunskaper nån gång sagt att det är defensiven som vinner titlar.

För det är väl vad vi kan hoppas på. Att defensiven är så pass bra att den vinner matcher åt oss.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2021
Kerstin_k: Håller med dig. Lag som vinner titlar har den bästa defensiven: Växjö är ett bra exempel, ett lag som alltid har prioriterat försvarsspelet även när de låg i HA (enligt Sam Hallam). Senast blev man svenska mästare igen genom att förstärka defensiven som inte var tillräckligt bra säsongen innan då de slutade på en blygsam tionde plats.

Ett bra försvarsspel ger lugn och trygghet i laget och är grunden för att vinna matcher. Timrå som har anfallshockey i sitt DNA har lärt sig läxan från förra gången då vi gick upp och åkte ur SHL pga en schweizerost i målet och ett försvar som höll skaplig HA klass.

Nu har vi ett mycket bättre försvar så det känns bra.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2021
Kerstin_k: Jo en annan har ju tryckt lite på det med innan.. 😋
Med det sagt så finns det ändå en fin kapacitet och utvecklingspotential i nuvarande trupp, men för mig är det lite för vanskligt forwardsbygge på förhand. Hade gärna sett 2 "poängspelare" till redan till säsongstart.
Då hade det funnits en helt annan konkurrenssituation på förhand och nu känns det som att väldigt mycket hänger på att Rattie och Hanzl flippar, men säg att de blir skadade, då har vi rejält tunn forwardssida även om vi har många till antalet..
Låst ämne

Sv: Försäsong 2021
Kerstin_k: Sant. Vi går bananas över värvningar som på HA-nivå vore tippelitopp men som i SHL är högst mediokra. Nåja, skillnaden mot för sist är stor, vi har ett lag och en organisation som är redo att vara med och tävla. Däremot är skillnaden att vi antagligen kommer göra upp om vår SHL-existens med ett SHL-lag och inte ett HA-dito knappast till vår fördel
Låst ämne