1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581016 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2228591

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
JanneH: " jag tycker Nubben gjorde fel när han bara värvade en tjeck. Hanzl behöver en tjeck-kompis för att trivas "

Håller med. Oskars har tex gjort det bättre med att värva de tjeckiska bröderna Zohorna.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Nu är ju Freddanz tydliga med att dom förväntar sig mer av lagets tilltänkta toppspelare, så låt oss nöja oss med denna samsyn så länge. Jag tycker att det är tydligt att Hanzl har playmaker-kvaliteter, men det är också tydligt att han inte riktigt spelar i komfortzonen. Att påstå att det tvärsäkert är pga att han är tjeck och att det är en empiriskt fastställd naturlag att "en tjeckisk spelare kan aldrig trivas om det inte finns en tjeckisk spelare till i laget" köper jag inte. Det k a n så klart vara en anledning just i Hanzls fall, men jag väntar med att dra den slutsatsen tills dess att han själv uttrycker missnöje pga otrivsel.

En annan anledning till att han är utanför zonen k a n också vara att det berömda "grundspelet" inte riktigt är satt än. Timrå har fortfarande uppenbara problem med att få spelarna - i synnerhet centrarna - att fatta hur dom ska ligga i banan. Liljewall ser inte ut att ha några som helst problem med det, men en annan timråräv som Lundin ser faktiskt ut att få kämpa lite mer med det. Möjligen har en ny spelare som aldrig tidigare spelat i Sverige ännu större problem med denna acklimatisering.

Sen har vi själva kedjekemin också. Tycker inte riktigt vi fått ihop det än, och frågan är om det beror på spelarsammansättningen, osäkerheter i spelsystem/rollfördelning eller en kombination.
Förmodligen det senare. Jag själv (och fler med mig) hamnar lätt i tv-spels-mode och tror att allt löser sig om man stuvar om och placerar spelaren med 99 i agility tillsammans med någon som har 97 i checking.
Kemi och kollektiv framgång är naturligtvis mer komplicerat än så.

Jag tror att vi ett tag till kommer att få kämpa lite med den "Hamrinska Filten", dvs få en något för kort filt att optimalt täcka både defensiva ben och offensiva huvuden.
Freddanz berömda PROCESS.

Så låt oss dröja en smula med att boka enkelbiljett till Plzen. Det finns mer att plocka ut från spelare som Hanzl, Rattie, Lööke m fl. Om viljan finns hos dessa, och Freddanz kan hjälpa dom åt rätt håll, så...kan vi nog göra helt andra bedömningar av dom om någon månad.
Vi får se.

Hursom: jag är märkligt nöjd så här långt, i stort. Jag tror att Timrå har klar potential att hävda sig väl i bottenstriden.
Låst ämne