1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2232405

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2021-09-30
Nooky: Till att börja med tycker jag att diskussionen ”amen ni hade tyckt si eller så” är så tröttsam. Absolut, det hade funnits Timråiter som hade ropat på 7 matchers avstängning om rollerna var ombytta. Men låt oss hålla oss till denna situation och inget annat.

Är kraften i uppåtgående ritning? Absolut? Hoppar han? Nja jag ser det som en följd av att kraften är uppåt, och att han lättar efter kontakttillfället.
Armarna håller han i brösthöjd, att de flyger upp efter tackling vet du nog lika väl som jag är en naturlig följd.

Men visst, jag kan ha fel gällande distinktionen hopp/uppåtgående kraft, och om så är fallet så stäng av honom. Dock är det viktigt att lyfta fram Styrmans ansvar i detta också.

Låt oss vara lite teoretiska ett ögonblick. Om en tacklande spelare agerar 100% korrekt i sin tackling men förutsättningarna förändras i sista stund(motståndare vänder sig om eller kryper ihop) så att man som tacklande spelare inte hinner avbryta tacklingen och motspelare åker på en hjärnskakning, vilket ansvar bär den tacklande spelaren och vilket ansvar bär mottagaren?
Grunden för avstängningar är att stävja ett ickeönskat beteende, om man börjar stänga av spelare som utför korrekta tacklingar där mottagaren också agerar klandervärt så stävjar man fel saker, och tacklingar kommer till slut försvinna inom hockeyn.

Med detta sagt vet jag att du och jag inte är överens om tacklingens legitimitet. Och jag kan hålla med dig om att Alvarez tackling inte återspeglar resonemanget ovan till 100%(just på grund av den uppåtgående kraften).

Avslutningsvis så vill jag igen säga att jag hoppas att Styrman mår bra och han är på snabb bättringsväg.
Låst ämne