1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577895 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2234927

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2021-10-07
Nisse1: Ja, det går inte vänta mer än max 4-5 matcher till på att fler ska få utväxling... Annars lär vi obönhörligen bli kvar på perrongen. Förra sejouren hade vi 12 p efter 6 matcher, nu har vi 6 p med ett på förhand bättre ansett lag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2021-10-07
Greven: och se hur det gick sen för Timrå. Förra säsongen inledde Leksand med 4 poäng efter 7 matcher.

Vi behöver nog inte börja kicka spelare riktigt än. Men, vi kanske får fundera på hur vi använder dom vi har.
Förstår inte riktigt vissa delar i Freddanz laghantering. Att det tog flera matcher innan man satte ihop Svensson-Westerlund t ex.
Eller varför man lirar Zajje/Lalle tillsammans. Inte ens dom själva trodde ju på det inför säsongen ("blir nog lite väl offensivt, hehe"). Helt felkomponerat backpar, liksom Bohm-Erixon. Splitta på båda dessa.
(Och: trist att Carlsson inte riktigt ser ut att greja nivån. Än så länge iaf.)

Tycker man kan fundera på att lyfta upp Lalle som fw när (om?) Didde är tebaks. Räcker med att han spelar back i PP?

Tebaks med Lodin-Liljewall-Hartmann. Rent kemimässigt tycker jag att det varit Timrås mest klockrena kedja så här långt. Byt plats på Rattie och Lööke. Det börjar bli uppenbart att Lööke inte kommer att ta dom kliv som krävs för att bli en producerande spelare på egen hand. Han behöver spelare som kan ge honom tid och puckar. Hanzl/Alvarez är inte Lundin-Dahlén-i-HA, men det är nog det närmaste vi har. Och en ren sniper-roll med tekniska nummer då och då är kanske den enda roll Lööke kan bidra i. Iaf i nuläget.

Rattie är en målskytt, inte jättemycket mer än så. Men det räcker långt. Han lär stänka in puckar även med Lundin/Blomman som lekkamrater. Olofsson är ett alternativ på Blommans plats, men inte så som han spelar nu. Det finns offensiva skillz som blinkar till då och då, men han är lite för klen. Tappar puck, återvinner den sällan, är inte tillräckligt het i avsluten. Han bör på sin höjd ha en 13e-fw-roll i dagsläget.

Sen har vi 4e-kedjan, och där är det fullt nu. EA ser tyvärr ut att hamna där också, trots Nubbens förhoppningar. Liljegren framstår som en lätt obegriplig värvning, givet hans spelartyp. Är han bättre än Wall-E, EA eller Bojan på något?

Gött iaf att det, så här långt, känns rätt lugnt på målvaktsfronten. JJ grym sist, Rajjan riktigt bra idag.

Men, som sagt: blir inte riktigt klok på Freddanz. Finns det något annat tränarpar som hade kommit på tanken att trycka ihop två tokoffensiva backkreatörer i samma backpar? I ett lagbygge som i övrigt mest består av brunkande grovjobbare?
Man måste ge dom lite cred för free spirits osv, men...det är väldigt ologiskt sett till deras tränarfilosofi i övrigt.

Hursom: sitter rätt lugn i båten annars. Spelet håller, hyfsat. Lite mer skruvning på femmorna, så...kan det nog bjudas upp till kamp för att undvika bottenfinalen. Men ska det bli slutspel måste det nog plockas bort en eller två gubbar ur 4e-kedjan och fyllas på med en eller två producenter. Nubben lär hålla ögonen öppna och faxen i standby-läge.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2021-10-07
Greven: Jo sen kan jag tycka att man stirrat sig blind på förhand att vi har så mycket bättre lag denna gång, kanske till och med Nubben. (Jag också)Kvaliten på SHL är betydligt högre nu också med alla hemvändare och satsningar som göra av flertal lag denna säsong.
Jag trodde ärligt talat på förhand nubben skulle värvat en center och vinge av god SHL klass, speciellt när han tidigt var ute och snackade play in.

Det hade gett spelare som Lööke, Lodin, Lundin och Olofsson chansen att rättvist få matchas in i SHL. Nu ärvi ytterst beroende av att de tar stora kliv direkt.
Låst ämne