1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577964 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2240092

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Olle: Ang Zajac så är han som sagt en offensiv back och då brukar brister i defensiven medfölja. Problemet där är som jag sett flera av er skriva att han paras ihop med en annan offensiv back. Jag tycker inte ni ska sparka Freddan men det beslutet är för mig obegripligt.

Zajac kan (av det jag sett) spela första eller andra backpar i Leksand om han paras med en mer defensiv back som Ahnelöv eller Själin.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
att vissa spelare inte håller SHL klass..de vet vi*
..med lite distans:
kan vara så....ledarna freddan/ante/molinder
är för dåliga
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Jo precis. Det är helt naturligt att en offensiv back inte kan vara bra både defensivt och offensivt. Går man offensivt så gör man bort sig då och då, och då måste det finnas någon som städar upp hemåt. Zajac är skicklig men tappar puckar titt som tätt och är slarvig, LaLeggia han går ofta på avslut som ställer om spelet bakåt och orkar inte med hem. Våra defensiva backar är dock lite väl trubbiga tycker jag tyvärr. Man hoppas ju på Strömberg dock. Men att Zajjan och lalle måste splittras ser ju alla
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: samtidigt tycker jag inte att det är självklart att Zajac kommer fungera felfritt med en defensiv backkollega. Det är ofta i egen zon han blir bortgjord eller väger för lätt, det är inte bara i spelvändningar. Zajac tar faktiskt helt ok beslut på offensiv blå. Tycker han verkar vara en spelare som ledningen behöver hålla kort och ge raka direktiv till. Med Freddan verkar det vara tvärtom och två detaljer gör det till en ”perfekt storm” för Timrå. 1, överlägset mest speltid och 2, helt fria tyglar. Det betyder att väldigt ofta har vi väldigt offensiva backar på banan, ett lag som Timrå borde tänka tvärtom (i min mening). Spela defensiva backar mer och ge Zajac/LaLeggia utrymme i PP och i speciella skeden av matcherna, tex. vid tekning i offensiv zon efter en icing osv. där det är mindre troligt att man hamnar under press i egen zon i nästkommande byte.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Ja, det är helt obegripligt för dom flesta.
Låst ämne