1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2241001

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Eaxelsson: Jag tycker att vi bör ta in Wiercioch igen. Tror han gör sig bättre i Shl än i allsvenskan och då gjorde han ändå ett hattrick förra säsongen. Wiercioch tillsammans med Zajac eller Laleggia tror jag skulle bli en succe. Eftersom han varit i Timrå är han lätt att få in i laget. Han har den storlek vi saknar. Ring honom nu Nubben!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Zäta75: absolut jag gillade wiercioch men tror han kan få problem med tempot i shl och att hålla rent centralt.
Skulle nog mer önska en enklare defensiv back likt didrik bredvid 21 & 11 men då behöver vi ju en till sån utöver honom.
Gärna med bra förstapass men då kostar det och det är snålt med dem på marknaden.
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Långt inlägg men…först. Ekonomisk verklighet: Timrå har 6-7M mindre TV pengar än övriga. Man har ett eget kapital på ca 1M enligt senaste ÅR (FBK har 118 M och OIK 10M). I SHL finns krav på eget kapital på 8 MSEK (justerat under pandemin). Timrå var under några år nära konkurs. Så…vad gör man? Man måste gå med vinst kommande året och det ganska rejält. Det betyder i klarspråk att man nog har ca 10MSEK mindre i lönebudget än andra lag samt mindre tränarstab. OIK har ca 50M i spelarbudget och tveksamt om Timrå är i närheten av det. Eftersom EK är så lågt kan man inte heller ta vidare stora risker.
Sportslig verklighet. Man går upp i SHL men är sist på marknaden. Inhemska SHL spelare gör klart med ny klubb i feb / mars. Toppspelare definitivt klara tidigt. Kvar finns de som ingen vill ha lite hårddraget eller de som hoppas på en större roll i annan SHL klubb och vill byta miljö. Samma gäller utländska spelare. Timrå har dominerat HA totalt och har en del spelare i ”rätt” ålder samt en del äldre revanschsugna spelare. Man har dessutom sajnat Liljewall och Blomman med löfte om att få hänge med upp. Dessutom Olofsson på 2 år redan. På backsidan har man ett äng backar som redan i HS har problem (ragnarsson, lindelöf, JC) med tempot. Bösta backen Hårde redan klar för konkurrent. Samtidigt är offensiven stundtals bländande. Vad gör man? All in på backsidan – värvar US duon pga att de får spela ihop igen. En riktigt bomb. Och sen etablerade defensiva pjäser på det. En hemvändare. Alla applåderar. Bravo Nubben!
Bland fw är det knivigare. Behålla de där 3xL + Hartman. De funkar som 2a kedja med tanke på hur de dominerat HA. In med två till förstalinan i Hanzl och rattie. Både chansningar som andra inte hugger på jättemycket. Rattie på reko från lander. Gnuggarna vi lovat vara kvar vill ha revanch i SHL och håller för en 4e / 3e lina. In med en Alvarez som vill ha större roll, en Andersson som vill ha större roll. Det kan bli bra det här! Fyll på med lite hjärta i madsen och bojjan och chansa på WW ska växla upp. Ser ok ut!?
Keepers då? JJ är etalerad. Funkar. Andra etablerade keeprs för dyra eller upptagna. Ring en hjälte och få tips. Rajjan spelat i bottenlag, dåliga stats och låg lön men egentligen bra. Perfekt.
Tränare? 5års kontrakt. Freddan tog upp oss. Vi kör på. Finns nog ingen sportchef som inte förlängt det ärligt talat.
Så nu står vi här med…dugliga målvakter, en backsida där HA gubbarna klarat klivet bra (PS och FW) men de offensiva fått för mkt frihet och de defensiva utsätts för farten de saknar. Och hjärtat skadat. Bland forwards har de inte tagit klivet (undantaget Hartman), Hanzl och Rattie funkar bra, de som ville uppåt klarade det inte och de etablerade visat varför de inte längre var önskvärda. Långsamt går det för de flesta. För långsamt. Och två coacher som inte lyckats sätta spelet.
Så var gör vi nu? Snittlönen i SHL är ca 120 000 SEK per månad (ex soc acvgifter etc). ett 7 månaders kontrakt med en toppspelare iaf 3M. där ryker den vinsten. Att sparka tränare med 4 år kvar kommer inte hända möjligen innan ett kval. Inte headcoach heller. Så glöm det. Dessutom kostar det iaf 2M med nytt team. Omöjligt. Och inte i nubbens DNA (med rätta). Skeppa spelare kostar det också. Kanske kan Walli, Olofsson och någon till tänka sig dra. Kanske kan Alvarez / Andersson vara intressant för annan SHL klubb. Men det som måste in är fart. Ta MPS på korttidskontrakt till jul. Wedda såklart om han vänder hem. Kanske Laleggia eller nån från waivers? Gärna ung svensk med fart. Jag tror det skulle gära grym skillnad i laget med lite speed. Två nya fw. Men det är ju Centern vi behöver. Backarna är ju bevisad SHL klass så borde gå att får ordning på (men fan vet).
Sen slutar ju nykomlingar alltid på kvalplats i SHL. Det är designat så. Så vem är förvånad egentligen?
Låst ämne