1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2244097

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Olle: mycket sant löne tak skulle behövas tex. nu har vi lyckats bra men hade vi fått kvala corona säsongen vet man inte hur det gått. mora dom har helt enkelt inte dom resurser som behövs. det kostar pengar och spela i shl.

man borde ta bort fallskärms pengarna dom borde alla shl lag få vara med och dela på. Björklöven skulle inte göra det nå bättre än timrå. man kan helt enkelt inte värva ihop slagkraftiga shl lag första säsongen det tar tid.

Oskarshamn har dock gjort det bra man har värvat bra i år men det har tagit dom tid med. hv kommer få det svårt nästa år med om dom går upp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Hockeyleksing: men jag undrar lite om SHL har låtit detta segla iväg lite för långt? Man kan ju inte klaga på Färjestad, Frölunda osv. för att dom har varit framgångsrika och byggt upp monsterekonomier men vad finns det egentligen för incitament för att ha en öppen liga när förutsättningarna är så enormt olika för klubbarna? Man kanske ska ta dom klubbar som har riktigt bra ekonomi och stänga ligan? Oskarshamn kommer åka ur igen, Leksand kommer också göra det, Timrå likaså. Kanske ska man göra två serier som fördelas lite mer på klubbarnas ekonomiska förutsättningar? Vad ska man hoppas på i dom fattigare klubbarna? Gå upp, kravla sig kvar, klara play in ett år och åka ur nästa gång?

Den ”sämre” serien skulle som sagt fortfarande locka till sig talanger eftersom det helt enkelt inte finns plats för alla i topplagen. Och då snackar vi ingen farmarliga till den rikare serien, inga övergångsklausuler mellan ligorna skulle gälla, kontrakt måste hållas osv.
Låst ämne