1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577876 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2244254

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
The great one:

Spelar ingen roll kommer typ vara samma lag som åker upp och ner ändå, storklubbarna sitter säkert och blir rikare och rikare.

Är rätt övertygad att vi skulle utveckla fler och bättre spelare med detta också, då klubbarna inte behöver panikvärva dyra stjärnor, en mindre klubb vågar dessutom satsa på spelare från egna led när det inte är risk att åka ut.

Klubbar ska kunna gå upp men då ska de ha rätt förutsättningar, detta är det svåra, att avgöra vilka som får chans om man utökar ligan.

Säg att man kör 20-24 lag i nord/syd serie dvs 10-12 i varje. Sedan hittar man ett bra slutspelsformat kanske de 8 bästa i varje går till slutspel.

Svårigheten är ju att få en serie som är spännande och inte bara transportsträcka mot slutspel, då lär ju publiksnittet minska, samt att när man utökar med så många lag kommer ett par lag som inte lockar så mycket publik in. Sedan kommer storklubbarna aldrig gå med på att dela tv pengar med fler.

Så det finns utmaningar med detta med. Men jag tilltalas av att se lagen släppa fram mer juniorer samt att en serie med t.ex Luleå, saik, löven, modo, Timrå, Leksand, brynäs, samt några lag till skulle kännas jävligt sexig.

Skulle du inte hellre se oliver J ha en ordinarie plats och få utvecklas utan risk att ni blir svagare och riskerar att åka ur? Eller ser du hellre att ni pavikvärvar en legoknekt för dyra pengar.

Andra saker att fundera kring oavsett stängd liga eller ej är lönetak och maxtak på importer.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Rytter: max tak på antal importer = yes please!
Låst ämne

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Rytter: Din beskrivning är klockren, du har en potentiell räddning, inte bara för en levande och underhållande hockey utan kanske även för en konkurrenskraftig svensk hockey överlag. Dessutom kanske det skulle sparka liv i en utdöende publiksport.
Låst ämne