1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580117 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2244258

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Rytter: Din beskrivning är klockren, du har en potentiell räddning, inte bara för en levande och underhållande hockey utan kanske även för en konkurrenskraftig svensk hockey överlag. Dessutom kanske det skulle sparka liv i en utdöende publiksport.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Olle:

Var väldigt emot stängd liga tidigare, nu är jag mer öppen för det och ser fördelar med det, även om jag helst ser att man kan lösa det med nuvarande modell.

-Färre börjar spela hockey och fortsätter efter junior åldern, varför?
En anledning lär vara hur jävla svårt det är att få chansen. Stängda ligor borde öppna upp fler platser för juniorer på både ha och shl nivå?

-Ja men tänk på klubbar som inte blir utvalda att flyttas upp?
Kolla på ha de givna klubbarna som har någon form av möjlighet att tävla på högsta nivå, det är väl hv, bik, modo, löven, Mora, Västerås, ssk och AIK. Tror någon på fullaste allvar att vita Hästen, Tingsryd, Kristianstad mfl har någon som helst ambition att gå upp? Vi gör dom en tjänst snarare för dom kan ligga på sin nivå och jobba utan att riskera sin ekonomi, även ha borde vara stängd, men utökas med fler lag i norr/söder serie.

-vad är drivkraften för klubbar som blir kvar längre ner? Dom kanske bara lägger ner verksamheten om det inte finns nått mål.
Denna har jag funderat på ett tag, man måste hitta något som tilltalar dem trots att många i dagsläget inte har ambition att gå upp. Här måste man se till att pengar trattas ner i systemet och det rejält. Högsta ligan kan sätta av pengar i en prispott som vinnaren av deras slutspel tar del av. Spelare som skeppas till högsta ligan betalas rejält för, går dessa sedan till nhl ska klubben få största delen eller hela summan. Då kan ju lag som vh mfl hitta sin plats i svensk hockey, dom kan t.ex fokusera på talang utveckling och dessutom få riktigt bra betalt för det. Ambition att tävla om SM guld kommer de ju aldrig ha, men dom kanske finner motivation i att varit med och tagit fram flest och bäst talanger.

Att ligan sedan är stängd för nedflyttning betyder inte att man inte kan utöka den. Om ett lag visar sig ha grym ekonomi, publikunderlag och år efter år dominerar i toppen på den lägre ligan så kan de vara kandidater att flyttas upp.

Andra fördelar är att vi kommer kunna hålla lönerna lägre och undvika att det skenar eftersom man behöver inte ge sig in i budkrig på spelare man nu behöver för att undvika botten.

Klubbarna bör över tid få bättre ekonomi då man inte behöver riskera ekonomin om man ligger jävligt till.

Svårt detta men ser en hel del fördelar men också nackdelar/utmaningar med stängd liga. Men har svängt från helt emot till att vara öppen för det iaf.
Låst ämne

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2021-10-23
Olle: En bra början är väl att slopa fallskärmen i allafall..
Sjukaste lösningen nånsin..
Låst ämne