1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2244841

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag tror ändå att en riktigt stabil förstemålvakt vore klokt att värva. Jag själv tycker att Rajja är riktigt bra och att JJ är svagt godkänd såhär långt. Oavsett om vårt försvarsspel har varit bristfälligt så har också vårt målvaktsspel varit det emellanåt. Hittills ligger Rajja på 88,97% med ett GAA på 3,5 insläppta per match. JJ ligger på 84,69% med ett GAA på 4,40 insläppta mål per match. Vi bör ha en förstemålvakt som håller sig över åtminstone 90%. Gärna 92 och uppåt.

Det håller inte att släppa in så många mål och får vi inte försvaret på fötter, ja då behöver vi en riktig fantom i målet. Likt Marmenlind i Västervik förra säsongen. Eller Cannata när han var i Löven för nåt år sedan. Det skulle iaf inte skada att låna ut JJ och samtidigt plocka in en riktigt bra målvakt.

Tror att vår backsida ändå är skaplig. Där är det mer coachningen det hänger på. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att många har underpresterad där också. Men det har sett bättre ut sedan de splittade på Zajac/LaLeggia samt Erixon/Bohm. Nu kommer dessutom Didrik snart in. Förhoppningsvis i en skaplig form. Sugen på att spela lär han vara!

Att flytta upp LaLeggia till FW tror jag kan vara bra idé. Han har fina händer och skulle kunna vara bra där fram. Samtidigt som vi kanske inte riskerar lika mycket bakåt då vi kanske har Zajac samt en annan back inne också. Men som backar ska Zajac och LaLeggia inte vara inne tillsammans.

Våra forwards, här tycker jag ändå att Lundin och Lööke har ryckt upp sig något senaste två matcherna. De har väl spelat i olika kedjor dessa matcher? Men ja, det bör ske förändringar på forwardsidan. Vi kan inte ha spelare som värvas in på dyrt kontrakt som inte kan leverera annat än avstängningar på sig själv.

Att låna/bryta med en eller två forwards till tror jag vore bra. Finns säkert klubbar i HA som är sugna på att förstärka med några av våra hårdjobbande forwards.

Tränarna, här tror jag att det verkligen behöver ske en förändring. Och det snabbt!
Nubben ville dock inte göra några förändringar alls av truppen inför Novemberuppehållet. Det är 5 matcher kvar dit. Dvs ca 10% av serien. Vi kan inte kasta bort så mycket tid. Skulle högst ge tränarna 2 matcher till. Möjliga ersättare: Jeremy Colliton (Ryktas få lämna Chicago och har kopplingar till Sverige, visserligen Mora), Ulf Dahlén, Stefan *Lillis* Lundh, Peter Andersson, Roger Melin och säkert andra namn. Om någon skulle passa i Timrå har jag dock inte analyserat eller tänkt på.


Hur som helst... Ny vecka, nya matcher. Och förhoppningsvis ÄNTLIGEN med fullt lag för första gången på hela säsongen!

Nu vill jag se bättre spel och inkasserade poäng!! Annars måste något verkligen hända!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Kommer Peter Andersson dör mitt hjärta.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: En ny tränare vore väldigt nyttigt. Någon proffsig jäkel som kommer in med ett helt oskrivet blad och som vågar bänka folk som inte presterar utan att ta hänsyn till tidigare vänskapsband. Gärna någon med lite brains som aktivt matchcoachar.

Vem? Colliton vore givetvis en drömvärvning men känns ju inte så sannolikt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Vi tycker och tänker olika, för min del så tycker jag att målvaktssidan är det minsta problemet. Helt övertygad om att när försvarsspelet börjar funka över hela banan blir det poäng i mängder.
Kommentera