1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2244908

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Allt behöver inventeras. Sparkar vi Nubben och hela gänget så kommer den nya sportchefen göra sin inventering och då kommer målvaktssidan åtgärdas på tre röda. JJ kommer skickas och man kommer försöka hitta något som kan stärka upp den positionen. Med Rajaniemi och ett tyngre namn skulle vi ha en väldigt stabil grund att stå på. Det är liksom det.

Försvarsspelet går mot det bättre sett till föregående vecka. Det ÄR en ”process”, hur provocerande det än må låta. Men när Oskarshamns målvakter räddar 92% av de 113 skott de fick emot sig på tre matcher så räddar våra målvakter 85% på 81 skott. IKO fick med sig två uddamålsvinster och en strafftorsk, vi fick med oss en strafftorsk och två torskar där matcherna hållits jämna men där det senare runnit iväg. Mycket på grund av svagt målvaktsspel. Inte enbart, men i match efter match rullar det in någon puck av enklare karaktär.

När Furch får med sig studsarna och stolpe/ribba så släpper vi istället in en/två puck med fri sikt. Puckar våra målvakter säkert hade tagit om självförtroendet varit ett annat och inte helt nedsolkat av säsongsinledningens försvarshaveri. Men nu får vi gräva där vi står, så att säga. Och målvaktssidan VAR lite av en chansning redan från start, där tanken var att de skulle få bättre hjälp från backsidan än vad som är fallet. Nu när backarna börjat skärpa till det hela allt mer så fortsätter vi istället att vara tämligen ihåliga där bak.

Det ”Hamrinska täcket” som Birger kallat det har endera krympt i tvätten eller helt hamnat på sniskan. Kanske får man istället hämta en filt, och för mig framstår det allt mer som att den nödlösning som kan vara det här laget mest behjälplig just nu är en externt rekryterad målvakt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Du kan sätta en plexiglas skiva i mål till slut ger den vika.Allt ligger på tränarna Nubben som totalt misslyckats med spelet över hela banan. Finns ingen målvakt i världen som skulle rädda detta pajas bygge (kompis klubben i ett nötskal)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jo är faktiskt beredd att hålla med dig om att det är tunnt på målvaktsidan trots allt. Som jag skrev förut så får vi i den perfekta av världar in både målis och forwards.
Bara storleken på börsen som bestämmer hur mycket nyförvärv det kan komma in.
Jag tycker att de svagheter JJ hade i HA har blivi ännu tydligare nu när motståndare tar vara på misstagen direkt.

JJs spel klubba puck är direkt undermålig, dessutom och det är som du säger och statistiken faktiskt visar att han inte håller med nått enkelt mål insläppt varje match, speciellt i ett bottenlag som behöer ha ut max av sina målvakter.

Den största kritiken och oron var väl infon som kom från Madhawk som löd att man inte var nöjd med Rajjan.
Det borde iofs inte stämma med tanke på att han står 9 av 10 matcher typ. Skulle man dock göra sig av med Rajjan så är det väldigt vanskligt. Stå kvar med en rätt svag JJ och en dyr målvakt som kanske inte alls slår väl ut..
Kommentera