1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582023 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2244913

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jo är faktiskt beredd att hålla med dig om att det är tunnt på målvaktsidan trots allt. Som jag skrev förut så får vi i den perfekta av världar in både målis och forwards.
Bara storleken på börsen som bestämmer hur mycket nyförvärv det kan komma in.
Jag tycker att de svagheter JJ hade i HA har blivi ännu tydligare nu när motståndare tar vara på misstagen direkt.

JJs spel klubba puck är direkt undermålig, dessutom och det är som du säger och statistiken faktiskt visar att han inte håller med nått enkelt mål insläppt varje match, speciellt i ett bottenlag som behöer ha ut max av sina målvakter.

Den största kritiken och oron var väl infon som kom från Madhawk som löd att man inte var nöjd med Rajjan.
Det borde iofs inte stämma med tanke på att han står 9 av 10 matcher typ. Skulle man dock göra sig av med Rajjan så är det väldigt vanskligt. Stå kvar med en rätt svag JJ och en dyr målvakt som kanske inte alls slår väl ut..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Precis. Och det åtminstone jag vill tänka är att det inte krävs att vi tömmer hela klubbkassan när det kommer till forwardsförstärkningar heller. Nu när vi börjar närma oss 15 spelade och det faktiskt går att börja snegla allt mer i statistiken för att se vad som "egentligen" brister så är det bara Lundin bland centrar som sticker ut positivt om man ser till corsi, exempelvis.

Grovt förenklat: ställer man ut honom på tekning i neutral zon så är sannolikheten 54% att spelet drivs i offensiv riktning med honom på isen. 54% av avsluten under den tid han är på isen tas mot motståndarnas kasse. För Hanzl är samma siffra 45%, Blomqvist 47%, Liljewall 41%(!!), Madsen 34%(!!!11). Lundin sticker helt klart ut, och vill man stärka upp centerlinan så känns det inte fullständigt hopplöst att hitta någon med liknande egenskaper, sett till att han var en HA-spelare så sent som i fjol.

Varför inte hitta något ÄNNU bättre? Visst, men den centertypen kanske det inte dräller av den här årstiden. Sett till var vi befinner oss och vår målsättning med säsongen är det nog viktigare att bli mer ramstarka. Det finns redan spelare i laget med spetsegenskaper, målskyttet är egentligen inte vårt största problem. Inte som jag ser det, problemet är att vi allt för ofta fastnar i mittzon OM vi ens tar oss ur defensiv zon. När vi väl tar oss in i offensiv zon med kontroll så har vi spelare som kan göra det jävligt jobbigt för i stort sett alla lag, men vi praktiserar den delen för lite just nu för att kunna bli ännu bättre.

Grundspel, för dåliga spelare, sinnesslöa tränare, osv. Den exakta orsaken går kanske inte att hitta, men jag är benägen att tänka att det kan ge ganska så god effekt att fylla på med någon/några forwards som rent hierarkiskt hör hemma bland den övre tredjedelen i nuvarande lag. Spelare som dansar på gränsen och har det halvsvårt med istiden i något topplag. Linus Nässén i Frölunda, typ, om jag ska värka fram ett namn för att rama in min tanke. Den typen av forward. Någon som bidrar mer i 5v5 än i PP, i och med att våra brister i 5v5 medför att vi knappt får med oss några PP, i och med att vi inte klarar av att sätta press. Kedjan kan göras låååååång.

Så: stålars bör kanske främst vikas åt att sjösätta en riktigt stark målvaktssida, men även att hitta "smarta" värvningar bland forwards. Inte ens Sam Hallam kan få fart på Liljewalls skridskoåkning och presspel.
Kommentera