1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580631 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2250405

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Aningens oroväckande att Nubben inte verkar ha koll på vilka värvningar eller aktioner övriga SHL-lag företagit sig. Tillsammans med "vi ska till play-in", "Jag har lärt mig läxan från förra gången", "Inget lag har en bättre 11:e (var det väl?) fw än oss", "defensiven blir vår styrka i år", "Jag ville ha Liljegren oavsett om vi skulle spela HA eller SHL", "Hellre avgår jag själv än att sparka tränarna", "Jag är överraskad av tempot i SHL"....m m blir det tyvärr lite pajasvarning över den gode Nubben. Tragiskt.

Men det kanske är så att hans tid är lite förbi. När byggde han en stabil SHL-trupp senast. 2008?
Den väldigt täta symbiosen med tränarna (tvivlar på att någon annan SHL-sportchef har lika mycket inflytande på det som händer på isen som Nubben) känns också otidsenlig. Vanligt i division 1, förekommer nog i HA. Men i SHL? Only in Timrå.

Det är nog dags att vända blad och gå vidare. Men hur fan ska den processen gå till? Timrå ÄR Nubben, på gott och ont. Mysigt när vi kan bygga lag runt Jonte i HA, mindre mysigt när alla ägg lagts i samma korg i SHL och det krävs (obekväma), rejäla justeringar.
Ska Freddanz bort lär dom behöva lämna självmant. Vilket dom givetvis gör snart om det här fortsätter. Dom är ju inte dummare än att dom fattar när det krävs en injektion för att få in lite glöd i omklädningsrummet.

Frågan är vem/vilka som kommer in, dock. Tror knappast att Nubben skulle trivas med en självständig, lite tjurskallig tränare. Risk för kaoz då, vilket så klart på ett sätt skulle liva upp. Det är uppenbart att hela jävla föreningen skulle behövas ruskas om ordentligt.

Likväl är det inte kört än. Har Nubben kvar något uns av sin gamla mojo och fingerspitsgefûhl är det nu han bör visa det. Agera (eller inte agera), och få laget att börja lyfta och visa att man trots allt är ett lag som kan konkurrera med bottenkonkurrenterna i SHL.
Det här är - eller borde i a f vara - ett Nubben-defining-moment. Fortsätter det på den inslagna vägen, med "tålamod" och noll-koll-uttalanden och en prestation som för tankarna till Vilda Väsby måste Timrå bygga om från grunden. Inte ner och Nubben-mysa i HA igen. Total renovering av sporten. Sen går vi jävlarimej inte för någon uppflyttning förrns det finns en realistisk plan för hur man ska hålla sig kvar.

Djurgården, LHC och Frölunda. Tre lag som hasat läder i NHC och - för kvällen - framstått som totalt värdelösa. Facit: 0 poäng. Ett riktigt deppigt kvitto på lagets uselhet.

In med ödmjukhet och lite jävlaranamma nu. Utgå från nuläget och AGERA. Vi kan inte tävla som det är nu. Kval framstår som en högst realistisk sannolikhet, och den som tror att vi kan förlora oss fram tills dess och sedan "få ihop det" är dum i huvudet.
10 omgångar till, sen är Hanzl antingen borta eller ännu mer oengagerad. Lööke är så livrädd att han får tvingas ut på isen med en tazer. Lundin spelar back. Didde "börjar se ljuset i tunneln" och hoppas att han är tillbaka efter jul. Erixon längtar efter försäsong. LaLeggia och Zajac skolas om till defensiva backar. Svensson lånas ut till Modo. Christian Söderström blir 3-e-tränare med "fokus på defensiven". Olofsson, Liljegren och Liljewall är ny 1a-kedja.
Osv.

Gör något förfuckinghelvete. Hur fan ska vi kunna tro på det här om vi bara accepterar att vara 2000-talets största megafiasko?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Bragd-Birger: Väl skrivet. Jag håller med om allt. Nubben har gjort ett fantastiskt arbete genom åren, men numera använder han ofta formuleringar som handlar om att han varit med så länge så att han vet hur man ska hantera alla situationer som uppkommer. Det verkar tyvärr som att Nubben blivit förblindad av sin självbild och med den position han har i klubben så verkar ingen kunna/våga ifrågasätta. Det är alltid lätt för mig och andra att kritisera när vi nu efter elva raka har facit. Men när man lägger en plan för säsongen så måste man jobba med alternativa scenarion. Man måste ha en plan b och man måste vara proaktiv ( inte samma sak som panikhandling). Att inte göra någonting är en negativ signal till publik, spelare och ledare och som riskerar att skapa en total uppgivenhet. Alla inblandade har ett ansvar för den uppkomna situationen. Men den ende som kan skapa en förändring är Nubben.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Bragd-Birger: Enligt "what have you done for me lately" principen så börjar jag faktiskt glänta lite på dörren till tanken på att byta sportchef. Dagens artikel i ST verkar ju mest vara till för att han ska få spy galla över att vi supportrar är frustrerade över att inget händer.
Ja det samt att han ska få svamla ur sig "och hela den biten" ett par gånger.
Låst ämne