1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2250591

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Sputnik: "Hade nog iallafall underlättat att spara in pengar på att inte signa den breda forwardssidan på 16 forwards som är byggd med alldeles för mycket trubbiga spelare?"
"Liljewall, Liljegren, Olofsson, Madsen, Boyce, Erik Andersson, Blomqvist. Ta bort i allafall 3 av dem så hade man nog frigjort pengar till en mer offensiv pjäs."

Krävs nog mer än så och vi får ju kolla "statusen" på spelaren efter förra säsongen. Jag skulle gissa på att breddspelarna i snitt kostar 50k i månaden (Malmös sportchef nämner 40k för en AS spelare) och en riktig toppspelare kostar 250-300k i månaden. Vi behöver alltså välja bort 5 spelare.

Nu blir det här lite värsta scenariot, men vill belysa att det kanske inte var helt fel med en bred trupp.

Om det då skulle vara två backar som inte får följa med upp så hade vi inte haft Svensson och Westerlund vårt bästa backpar. Bara det att dom två fick följa med gör ju att den breda truppen har betalat av sig. Och hade en fått följa med upp så hade det kanske inte varit Svensson.
Många har undrat varför Liljewall fick förlängt, han hade redan kontrakt... Men säg att vi skulle bryta med någon av Liljewall och Blomqvist så hade kanske Blomqvist rykt då Liljewall lyfte vårt PP så pass mycket i slutspelet och att han sågs som lagkaptensmaterial.
Sen hade Hartman, Löke och Lodin varit kvar på två platser i andra och tredjekedjan, där hade förmodligen Hartman rykt. Samt en av Boyce, Liljegren, Walli eller Olofsson.

Som sagt så är det här lite av ett värsta scenario, men jag hade inte valt bort dessa spelare mot en toppspelare på Hartmans plats i första. Allt är inte så svart och vitt och det är betydligt lättare att sitta i efterhand och kritisera att vissa spelare fick kontrakt. Spelare blir både bättre och sämre från säsong till säsong det gäller att göra avvägda chansningar som sportchef speciellt om man har en betydligt mindre plånbok än motståndarna.
Hade inte vi betalat fallskärmen så skulle vi kunna "uppgradera" två spelare till toppspelare lönemässigt.

Sorry för långt inlägg.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
KniveN: En sak jag inte förstår är att Timrå ligger sist och är på god väg mot det sämsta resultatet i modern tid. Ändå ska det hittas ursäkter och det ska absolut inte falla någon skugga över de ansvariga i klubben, ursäkta men hur är det du resonerar? Det är en elit idrottsförening som har kommunicerat ut en hög målsättning men allt har fallerat kapitalt och du sitter och letar ursäkter och förklarningar till varför det inte är någons fel.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
KniveN: Långt men mkt genomtänkt inlägg. Reser helt klart en del intressanta frågor. Precis sådana här inlägg detta forum borde vara fullt av!
Låst ämne