1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581296 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2256076

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
sargad: Didde i intervjun efter match fick ju den frågan och han svarade hela matchen 👍 Albin Carlsson håller helt uppenbart inte på SHL-nivå. Vare sig fysiskt eller tempomässigt. Vi har mycket att tacka Albin för säsongen som gick, men nu när vi steppat upp flera nivåer märks det ju klart och tydligt att steget iallafall hittills varit för stort för honom.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Rip Kirby: Angående AC måste jag säga att jag är av motsatt uppfattning. Riktigt jävla bra igår, och konkurrenssituationen på backsidan går mot det bättre. Igår krymptes LaLeggias oceaner av istid, mycket för att AC tog för sig.

En vanlig uppfattning bland experter är att man inte ska lira på fler än sex backar. Det må så vara, men i vår situation kanske det behöver snurras på sju. Mycket för att se var varje enskild matchbild tar vägen. Igår krymptes LaLeggias och FWs istid, Diddes och ACs stegrades. Från det mer passiva försvarsspelet i första så höll vi DIF allt mer på utsidan ju längre matchen led och vi bevakade ledningen. I det där rena rensspelet är Carlson väldigt skicklig, och jag vet inte om det är så att han bara adderade mer fysik i sitt spel från att ha sett helt överkörd ut i början av serien.

Att det finns strukturella brister går inte att förneka på något sätt, men vi har hittat vägar att vinna matcher nu. Det är inåt helvete viktigt, och kärnan i det vet jag faktiskt inte riktigt vad den är. Den främsta skillnaden nu mot för tidigare är att vi har ett mer än godkänt målvaktsspel och en effektivitet i rätt lägen som gör att vi får spela på ledning. Vi visar att vi kan slå lag från samma skikt i tabellen, dessutom vinner vi med god marginal. Men det kommer ta några matcher ytterligare innan konturerna av vad som är bra/dåligt börjar synas. Matchbilderna ser ut som tidigare under säsongen men nu vinner vi istället.

Den här ”streaken” kan ta slut lika snabbt som den ankom, men nog fan börjar något att formas i den bakre änden. Matchen imorgon blir riktigt klurig dock, mot ett IKO som inte lär lyfta ett finger för att föra matchen. Det kommer vi få göra, men deras effektivitet kan slå oerhört illa om vi tillåter allt för mycket zontid i egen zon, eller att släppa till så många kontringar som igår.
Låst ämne

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Rip Kirby: helt rätt denne var mycket svag tyckte synd om honom Freddan och Anre har nog en plan..
Låst ämne