1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581248 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2256938

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Lite chockad och tagen faktiskt. Tycker att Timrå i den här matchen tog tag i - och rättade till - i princip alla detaljer som gjort mig gråhårig under dom föregående 18 omgångarna.
Noterade ni hur jävla tätt man låg hela tiden i forecheckingen? Och hur hårt man gick på puckföraren i egen zon?

Jag tycker nog att det här är Timrås bästa match för säsongen. Eller iaf viktigaste. Man tog tag i taktpinnen, drev på, låg rätt (nästan) hela tiden, och lyckades matcha Oskars i det rätt furiösa tempot i förstaperren. (Ja, den sista delen av den meningen känns absurd. Oskars går inte riktigt att ta på allvar, oavsett tabellplacering.)

Något har man uppenbarligen gjort under uppehållet som var jävligt bra ur lagmoralsynpunkt. Vinsten mot Brynäs var i det sammanhanget förmodligen rövviktig. Man spelar med ett självförtroende man inte borde ha, och en rätt iskall finurlighet i anfallszon. Trots att man fram tills i princip nu varit SHL:s driftkucku defensivt och haft grava problem att producera framåt.
Enormt imponerande.

Skönt att Nubben lyssnat till oss på HS och inte gjort massa panikåtgärder utan haft t å l a m o d. #host#

Nä, det här kan så klart spåra ur igen och fortsätta I det bruna spåret. Men: sett till dom senaste tre matcherna går det inte att förneka att det sett avsevärt bättre ut defensivt. I försvarsspelet över hela banan (undantaget passiva box-spelet i egen zon som man fastnat i fram till dagens match), inklusive målvaktsspelet. JJ har varit rätt då jävla grym på slutet. Trodde tvålhanteringen vid djurgårns reptilsnabba 1-1 skulle påverka honom negativt, men efter det har han - nästan - spikat igen. Lugn, trygg, tät. Och med Fru Fortuna på sin sida. Tror att dagens nolla sitter jävligt fint i självförtroendecentrat.

En annan sol lyft sig rejält på slutet är Erixon. Nu ser han ut som den spelare vi trodde att vi värvade i somras. Pondus och tajming i en synnerligen skön symbios. Fortsätter han så här samtidigt som Didde kommer tebaks i god matchform, så...kanske vi trots allt träffade hyfsat rätt på baksidan. Eller, Nubben dårå.

Och ja: skulle vi nu - peppar peppar - lyckas slingra oss ur det här dödsgreppet och börja plocka poäng i ett skönt tempo bör vi fan adla karln. Och kollektivt beordra Dumstrutar På! för alla oss som dömt ut hans lagbygge.
Det vore betydligt mer underbart än pinsamt.

Men: vi bör som alltid minnas Mr Wolfs bevingade ord och inte låta oss sväva iväg. Mer än att njuta hur euforiskt som helst av TRE NYA JÄVLA POÄNG efter en synnerligen estetiskt tilltalande Oskars-tilltvålning.
Laget är till synes - äntligen - på rätt väg, och bara det är tillräckligt vackert.

FBK nästa va? Bring it on!

Just ja - låt oss inte glömma Lööke! Var han inte rätt så jävla underbar idag? Grymt härligt att se. Fortsätt så! Och avlossa den där handledaren så fort du får tillstymmelse till läge. Du har allt som krävs för den här serien.

Nu är jag hyfsat fryntlig av en ansenlig mängd nya-favvo-whiskyn - Kavalan - men även utan så skulle jag nog ändå påstå att...

HOCKEY ÄR EN UNDERBAR JÄVLA SPORT!!!1
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Bragd-Birger: Det var framför allt en sak jag märkte, och det var att de överbelastade Oskarshamns uppspelsfas på ett sätt de inte gjort tidigare.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Nu jäklar är vi på GÅNG! Fin inramningen ikväll låt oss fortsätta så!
Låst ämne