1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581813 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2264912

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2021-12-09
ionloo: Du vet inte vad du pratar om. Det är ingen som stannat hemma på grund av det. Du vet inte heller anledningarna till avstängningarna som landat, det gör jag, och kan säga att om vi hade spelat i HockeyAllsvenskan så hade det inte resulterat i avstängningar.

Timrå IK har blir bajsnödiga och tappar ryggraden när pappa SHL kommer och pekar med hela handen.

För att nämna två exempel på avstängningar så är en person avstängd för att en leksandssupporter ryckte i hans halsduk och knuffade HONOM, polis på plats frågade om han ville anmäla för misshandel, Timrå valde att stänga av i 6 månader.

Det andra exemplet är en kille som slog på plexiglaset tillsammans med 20 andra, plexit gick sönder, det finns video där man ser att den avstängde inte är personen som slår så att plexit går sönder, säkerhetsansvarig säger själv att han ser att personen i fråga inte förstör plexit. Styrelsen stänger av personen i 3 månader, enbart honom, ingen annan av de 20 som slog tillsammans med honom.

Så kom inte dragandes med ”normalt funtade”.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2021-12-09
RasmusVS: Att man gick in på hemmastå, snodde en megafon som man sedan försökte hiva in på isen och att man stökade runt bland barnfamiljer trots kraftiga varningar är ju också relevant att addera i det här. Har från bra håll även fått höra att man från liga/förbund är missnöjda med att Timrå nöjt sig med varningar vid tidigare tillfällen och därför velat se hårdare straff, vilket förmodligen lett till detta. Rätt eller fel? Vem vet, men berörda är ju inte avstängd för att man inte gjort något.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2021-12-09
RasmusVS: lägger ingen värdering i vad nån gjort eller inte gjort men du har kanske svaret där i din text: det är SHL nu och inte hockeyallsvenskan, vissa beteenden som accepterades i allsvenskan är inte ok i SHL.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2021-12-09
RasmusVS: Är det de anledningarna som du beskriver så låter det ju helt klart i överkant med avstängningar av den längden, speciellt den första. Men jag har nog kvar min åsikt om att om man beter sig så blir det sällan ett problem. Du verkar ju veta mer om situationerna så du kanske själv var på plats? Man får ju alltid ha ett litet filter i vad som berättas i efterhand då det kan finnas mer fakta till händelserna som inte kommer fram beroende på vem som berättar.

Min högst personliga uppfattning är att det blivit mer av dessa händelser (vandalism, avstängningar osv) på senare tid än vad det var förr. Men jag kan säkerligen ha fel och att det var lika utbrett förr men kanske inte skrevs om lika mycket.

Nåväl, det är trist att det leder till en sämre stämningsfull matchupplevelse och ett ev. energitapp för laget då det blir tyst. Bara att hoppas att alla parter kan vara stora nog att ta i hand och gå vidare för klacken behövs. Jag själv är sedan länge en sittplatsare och försöker göra mitt därifrån och har den största respekten för de mer engagerade supportrarna som skapar stämning på ståplats.

Om några tår klevs på så ber jag om ursäkt och jag hoppas det fortsätter vara lika livat från västra framöver som det varit tidigare.
Låst ämne