1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581246 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2277443

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Som folk här är inne på så är känslan att det finns mycket potential i Timrå men det är alldeles för ostrukturerat och lite "hoppas på att någon spelare gör det där lilla extra" i matcherna. Nu har jag sett alldeles för lite Timrå för att egentligen uttala mig men jag tycker nog att folk här inne är lite väl håra mot Nubben. Det laget Timrå har på pappret är långt ifrån ett kasst lag, men det saknar någon typ av struktur i spelet.
Tänker inte kasta Freddan under bussen men känslan är att han är kvar lite i gamla goda tider, med ett mind-set att ni ska spela likadan hockey i SHL som ni gjorde i Allsvenskan. Det är som att han inte är riktigt ödmjuk till uppgiften och inte insett att ni ska slåss för att komma top12, inget annat.
Om vi kollar till några värvningar (på pappret!), om vi tänker inför säsongen!
Åberg: Klass rakt igenom.
Bohm, Erixon, Strömberg: Stabila SHL-backar alla 3.
Laleggia: Värvad av Rögle, säger ändå något?
Zajac: Riktigt bra i IKO förra säsongen.
Alvarez: Bäst poängsnitt 5mo5 i hela SHL tidigare år, pålitlig poänggörare.
Hanzl & Rattie: Två riktiga fynd som osar klass!
Detta är absolut inga dåliga värvningar av ett nykomlingslag, tvärtom. När vi tar en objektiv syn på värvningarna har Nubben gjort ett bra jobb!
Poängen är att problemet ligger nog inte i spelarmaterialet, utan kanske i självinsikten hos främst Freddan. Ni försöker spela en hockey ni inte klarar av istället för att bara gå tillbaka till grunderna med att bygga en stabil defensiv, för att DÄREFTER bygga en offensiv. Nu känns det som Freddan börjat i fel ända.
Ni behöver inte bry er om detta inlägg och ber om ursäkt om ni anser det vara totalt felaktigt men ville bara ge min syn på Timrå eftersom jag förstår er frustration, kvalitén finns ju där. Allt gott!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Bra inlägg. Undrar vad ex en tränare som Manner hade kunnat göra med Timrå?
En hel del, som det känns.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Nästan oavsett det spelsystem man som tränare vill införliva beror det på det spelarmaterial som finns att tillgå hur väl man lyckas. Det kan mycket väl vara så att de spelare som Ante hade i FBK i grund och botten höll en högre nivå än vad Timrå IK kan nå upp till, vilket kan vara förklaringen till varför det viktiga spelet i egen zon helt lyser med sin frånvaro. Men att Ante når helt enkelt inte fram med sitt budskap borde man ju ha insett för länge sedan och därför kunnat förenklat/anpassat spelet bättre till Timrås spelartrupp. Oerhört enkelt i mina ögon. Men det ska finnas en vilja att förändra också. Här har man uppenbarligen snöat in helt på att Antes idéer på något vis är dom enda som fungerar och om man visar en vilja att förändra kanske man stöter sig med Ante. Han värvades ju trots allt hem på premissen, "you had one job"... (lite ironiskt från mitt håll, men ni fattar 😅)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: bra analys! Tror dock att kritiken mot nubben främst kretsar kring att han inte sparkar Freddan. Värvningarna känns solida för en SHL-nykomling.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Bra spaning ändå. Tycker det syns under längre perioder att vi har svårt att kombinera försvarsspel och anfallsspel. Sällan fungerar båda två särskilt bra under samma match, men när det funkar så är vi bra. Tycker ändå att de matcher vi faktiskt vinner så är det försvarsspelet som är avgörande. Tror vi behöver falla tillbaka i det, och förlita oss mer på vårt powerplay och spela ut vår offensiv i dom lägena istället.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Du har absolut inget att be om ursäkt för, det där var en alldeles utmärkt sammanfattning!
Kommentera