1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581343 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2277427

Sv: Apropå nånting...
Matchen igår var verkligen piss. Inget snack om det. Samtidigt ska man komma ihåg att Brynäs har en match i benen, där man dessutom vann mot Luleå. Vi själva har haft uppehåll och gör första matchen på 2 veckor drygt.

Jag tycker laget visat klass många gånger på sistone. Mot Malmö tex var vi ju det klart bättre laget över 60 minuter, där dom får göra några alldeles för enkla mål. 2st dessutom självmål. Lyckas ändå hitta moralen att VÄNDA 1-5 till 6-5 i OT. Det tycker jag visar på en bra grupp som trivs tillsammans. Hade det funnits någon obalans eller nämnvärt missnöje hade det inte gått, för jag tycker att alla kuggade i och gav 100% i sista.

För inte länge sedan tog vi poäng borta mot Växjö, vi hade många raka segrar etc. Potentialen FINNS i laget, det som saknas är jämnheten. Jag tror inte att ett tränarbyte skulle vara någon slags mirakelkur över huvud taget. Tvärtom faktiskt.

Sedan kan man många gånger ifrågasätta matchandet, eller hur man sätter ihop kedjorna. Varför bytte man förstakedjan idag mot senast mot malmö tex? Eller vaskade han om senast när vi vände och körde vidare med dom kedjorna?

Någonstans känner jag att ett tränarbyte skulle skapa mer osäkerhet i laget, vilket jag tror är missgynnsamt. Att GRUPPEN varit så bra senaste åren, vilket många vittnat om, KAN ju faktiskt ha en del med tränare att göra också. Vad händer vid ett byte?

Sedan är ju det viktiga i år att hålla oss kvar. Visst, det kan bli kval, det är fullt möjligt. Jag är däremot inte särskilt orolig över att möta Djurgården i ett kval, även om jag givetvis föredrar att vi kommer på plats 12 eller bättre.

Det är många poäng kvar att spela om, och jag tror och hoppas att vi kan resa oss igen och kriga in i det sista.

Framåt, Timrå!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Som folk här är inne på så är känslan att det finns mycket potential i Timrå men det är alldeles för ostrukturerat och lite "hoppas på att någon spelare gör det där lilla extra" i matcherna. Nu har jag sett alldeles för lite Timrå för att egentligen uttala mig men jag tycker nog att folk här inne är lite väl håra mot Nubben. Det laget Timrå har på pappret är långt ifrån ett kasst lag, men det saknar någon typ av struktur i spelet.
Tänker inte kasta Freddan under bussen men känslan är att han är kvar lite i gamla goda tider, med ett mind-set att ni ska spela likadan hockey i SHL som ni gjorde i Allsvenskan. Det är som att han inte är riktigt ödmjuk till uppgiften och inte insett att ni ska slåss för att komma top12, inget annat.
Om vi kollar till några värvningar (på pappret!), om vi tänker inför säsongen!
Åberg: Klass rakt igenom.
Bohm, Erixon, Strömberg: Stabila SHL-backar alla 3.
Laleggia: Värvad av Rögle, säger ändå något?
Zajac: Riktigt bra i IKO förra säsongen.
Alvarez: Bäst poängsnitt 5mo5 i hela SHL tidigare år, pålitlig poänggörare.
Hanzl & Rattie: Två riktiga fynd som osar klass!
Detta är absolut inga dåliga värvningar av ett nykomlingslag, tvärtom. När vi tar en objektiv syn på värvningarna har Nubben gjort ett bra jobb!
Poängen är att problemet ligger nog inte i spelarmaterialet, utan kanske i självinsikten hos främst Freddan. Ni försöker spela en hockey ni inte klarar av istället för att bara gå tillbaka till grunderna med att bygga en stabil defensiv, för att DÄREFTER bygga en offensiv. Nu känns det som Freddan börjat i fel ända.
Ni behöver inte bry er om detta inlägg och ber om ursäkt om ni anser det vara totalt felaktigt men ville bara ge min syn på Timrå eftersom jag förstår er frustration, kvalitén finns ju där. Allt gott!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Det KAN ju också vara så att gruppen har varit bra för att det funnits en naturlig ledare i gruppen i form av Dahlén? Spekulationer så klart men jag tycker min teori får en del bäring när man betänker att gruppen varit helt jävla kass UTAN Dahlén men MED Freddan. Fortfarande bara spekulation så klart.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Vet att det är uttjatat men debaclet 2019 har ju Freddan i efterhand sagt att han inte kände att gruppen riktigt kom ihop som vanligt under Freddans tid.

Dahlén= naturkig ledare både på och av isen.. ringer det nån klocka?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Hjärnskakning på Bohm
Kommentera