1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581313 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2279939

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Woody: Det enda vi rimligen bör kunna enas kring är att det är väldigt slitsamt för skallen att vara ett bottenlag, detta trots att ingen förväntade sig något annat inför säsongen. Drömmen hade varit en lugn och trivsam resa där allt synkade så pass lagom att vi kunnat parkera helt ostressat på säker mark efter 52 spelade.

Man får någonstans ha i bakhuvudet att vår problembeskrivning inte ligger helt i synk med hur utomstående ser på det hela. Så som det ofta är när man betraktar något utifrån, helt utan investerat känslomässigt kapital. Ingen förväntar sig att en nykomling undviker kval, men vi befinner oss i ett slagläge på den fronten. Med tanke på Malmös problem skulle jag inte vilja byta situation i dagsläget, i deras ögon har vi ingen som helst press på oss. Malmö är det tveklöst sämsta motstånd vi mött nu under senhöst/vinter.

Och sen har vi då Växjö. I torsdags blev man överkörda av ett Leksand som var fullständigt likbleka när vi mötte dem i mellandagarna. Klart som fan att detta är en riktigt tuff uppgift, men vi har mycket att ta med oss från vår match i torsdags. Vi är beroende av att inte behöva luta oss mot vårt ihåliga försvars- och målvaktsspel. Receptet för det är att äga puckinnehavet inledningsvis och att inte åka på några billiga mål i arslet. Tar vi ledningen så tror jag att det finns väldigt goda chanser till poäng.
Låst ämne