1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580185 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2280785

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-01-22
Nisse på Mon or: Det beror helt på om vi ska låta sannolikhet eller nerver sia om framtiden. Nerverna (åtminstone mina) kommer vara klena fram tills det att säsongen är avslutad, men sett till sannolikhet så är det, TIK vs MIF, såhär (om jag nu minns siffrorna rätt):

Från Brynäsmatchen hemma (början av november) fram tills idag har vi hållit ett poängsnitt på strax över 1,5 pinne per match. Skulle vi bibehålla det snittet fram till omgång 52 landar vi någonstans kring 64 poäng. För enkelhetens skull bör vi då plocka hälften av de 60 poäng vi fortfarande har att spela om. Det är anmärkningsvärt att vi lyckats hålla det snittet med tanke på att det om två matcher isåfall handlar om 1/3 av serien, inte minst då vi tog åtta starka(…) pinnar under den första tredjedelen. Sen vet vi inte vad som kommer krävas för att undvika kval, 64 pinnar brukar vara i överkant.

Så: vi behöver fortsätta att hålla en nivå vi redan håller, och då ingår alltså rena bedrövelser som IKO borta, BIF borta, MIF borta i detta.

Malmö har i sin tur hållit samma (smått riskabla) snitt hela säsongen. De kommer behöva lyfta sig, en gång för alla. Det har man trott varit på gång flera gånger, men även där snackar vi försvarstrubbel. Som nu ärgat sig fast rätt så rejält på deras målvakter. Förra säsongen inledde de lika svagt som vi gjorde i år, men de körde sen på som dårar från mitten av serien och framåt. Alsenfelt var otrolig; de fick verkligen ihop det. I år har de hållit en jämnare, men fortfarande riskabelt låg, nivå.

Hur pass riskabel den nivån faktiskt är avgör vi helt och hållet, det är vi (okej då, vi kan blanda in DIF också) som jagar där bakom. Gör inte vi vårt kan MIF fortsätta att puttra på, utan att egentligen ha haft en enda riktigt bra sammanhållen svit på en hel grundserie. Men då måste vi med andra ord fullständigt säcka ihop nu och göra en väldigt svag sista tredjedel. Det kan givetvis hända, men det vore oväntat sett till trenden i övrigt.
Låst ämne