1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581825 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2281371

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
hubbenorlen:

Märkligt resonemang.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
Seså barn. Glaset k a n vara både halvtomt och halvfullt samtidigt.

Varje poäng är snorviktig nu, och det spelar ju ingen roll hur dom kommer. Därom kan vi enas. Alternativet "idag spelade vi frejdigt och skitbra men hade otur och torskade med 6-5" tror jag ingen tar i det här läget. Vägen till bortamatcher mot Almtuna kantas av Hedersamma Förluster.

Men, det betyder ju inte att man inte kan bli nervös över eller irriterad på saker i en vinstmatch. Jag tycker t ex att det är lite frapperande att man har så oerhört svårt att hålla tätt i mittzonen, även när man går ut till match med hängslen, livrem och insydda byxor. Nu har vi mött ett väldigt uddlöst Växjö, och ett något bättre men hyfsat mediokert LHC. Då höll det. Med marginaler på rätt sida.

Och kanske är det gott så? Timrå är trots allt nykomlingar och ett av seriens absolut sämsta lag. Det är faktum. Hur många matcher kan vi förväntas vinna i kontrollerad, komfortabel stil? Fler än det fåtal vi hittills plockat?
Och mot vilka lag?

Varje match lever sitt eget liv, men det som hänt tar man med sig till nästa. Det är sannolikt lättare att vinna match 5 i rad, jämfört med att bryta förlustsviten efter 12 raka.
Saker händer med lag som vinner mycket, eller förlorar mycket. Ibland spårar det helt åt ett håll, såsom när Leksand slog ut Modo efter att ha legat sist i HA vid jul. Eller åt andra hållet när guldkandidaten HV kukade ur ifjol och vek ner sig ända till HA.

Nu har Timrå, efter, vadå - 2 vinster på dom första 16 omgångarna? - gnuggat på och stretat sig tillbaka i tabellen. Byte för byte, poäng för poäng. Ser man till dom senaste 18 omgångarna har Timrå tagit fler poäng än t ex Frölunda. Typ lika många som Rögle. Presterat som ett mittenlag.
D e t är jävligt svårt att kritisera. "Jag tycker ni är dåliga på att synka press-spel och forechecking", gnäller jag irriterat. "Mmm. Men trots det hämtade vi in FUCKING 1-5 MOT MALMÖ I SISTA PERIODEN OCH TOG 2 POÄNG, samt vann dom senaste två kniven-mot-strupen-matcherna med siffrorna 3-0, 3-1", svarar laget.

Jag är stolt som fan, och jävligt impad av hur man rest sig. Och kanske ska man vara lite mer nyanserad och rimlig i sin kritik. Ska vi ösa galla över spelarna och Freddanz om det blir en nolla nere i Karlstad? Undra vad fan laget som förhoppningsvis undviker kval med en könshårsbredd till godo håller på med? "Synka press-spel och....!!!!1".

Spelarna har fanimej inte vikt ner sig. Inte ens när det sett obegripligt uselt ut på isen under vissa matcher. Vi är nykomlingar, vi har ett begränsat kapital på spelarskills-kontot, vi är ojämna. Det måste kanske vi supportrar förhålla oss lite bättre till.

För: som det är nu är det bara att stötta laget. Mata dom med all tänkbar energi för den oerhört svåra uppgift dom just nu tar sig an: att undvika kval som nykomling. Få har gjort det utan hjälp av Fru Corona. Lyckas Timrå är det en bragd.

Så, oavsett om glaset är halvtomt eller halvfullt, så...räcker det med att det finns vätska kvar för att vinna en hockeymatch. Eller, för den delen, hänga sig kvar i SHL.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
The great one: Ok! Du kan så klart diskutera och älta alla misstag laget gjorde i kväll, men jag tänker i alla fall somna gott och vakna upp på bra humör i morgon.
Låst ämne