1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2285332

Sv: Apropå nånting...
Och så dagens läge. Vi har föreningens förutsättningar, styrelsens budgetbeslut och hur den sportsligt ansvarige Nubben omsätter detta. Vi har lägst budget(?), kommer från en lägre sportslig nivå och är sist ut på marknaden. Vi bygger dock från ett välfungerande och vinnande lag, men från nivån under. Vi ställs mot tretton andra skickliga lag som också vill vinna. Vi får sannolikt göra vissa värderingar vid lagbygget, något mer spetskompetens men sämre arbetsmoral och förmåga att inordna sig i spelsystemet? Vid ett bättre läge på marknaden kan man vara mer kräsen i det här.

TIK måste i princip prestera på topp hela matchen för att vinna. Ett lag som Rögle har under en längre tid inarbetat ett system på den här nivån. De har därmed lättare att utföra det närmare fulländning, samtidigt som de inte är lika beroende av det för att de har skickligare spelare.

En utgångspunkt i en analys är att det vi ser i tabellen är resultatet av lagets samlade prestation, dvs ledarnas och spelarnas prestation. Det är nog oftast mer komplext än att man kan hänföra alla problem till exempelvis tränaren.
Kommentera